De ce vor începe elevii școala în 14 septembrie și nu în prima zi a lunii

0

Anul școlar va începe pe 14 septembrie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat la Digi24 de ce nu poate ține cont de propunerea venită din partea Consiliului Elevilor care a cerut începerea cursurilor de la 1 septembrie.

 

Trebuie să facem o diferență. Începerea anului școlar nu este același lucru cu începerea cursurilor. Ministerul Educației au propus pentru 2020-2021 o structură în care începerea anului să fie 1 septembrie și începerea cursurilor să fie 14 septembrie. Elevii își doresc 1 septembrie ca dată pentru începerea cursurilor. Asta presupune ca anul școlar să înceapă pe 15 august”, a explicat Anisie.

Vezi pe eMag cele mai interesante reduceri la produsele pe care le cauti pentru tine sau pentru cei dragi!

Ea a precizat că până la venirea elevilor la cursuri trebuie să se încheie în primul rând igienizarea școlilor. În plus, până pe 4 septembrie este organizată sesiunea a doua de Bacalureat.

 

Potrivit ministrului, 100 de propuneri pentru modificarea structurii anului școlar au fost transmise Ministerului Educației

 

Ministerul a lansat în dezbatere publică proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 – 2021, potrivit căruia pe 14 septembrie ar putea începe cursurile. Anul acesta, școala a început pe 9 septembrie.

Consiliul Național al Elevilor a arătat însă că nu renunță la propunerea ca anul școlar să înceapă pe 1 septembrie, pentru că acest lucru ar ajuta elevii.

Citește și: Monica Anisie va organiza o întâlnire pe tema alfabetizării funcţionale

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here