Crosul pentru Viață – începeți primăvara făcând sport și o bucurie celuilalt!

0
crosul-pentru-viață-2016

Asociația Studenți pentru Viață îi invită pe toți cei dornici să înceapă primăvara făcând sport și sprijinind o cauză nobilă să se înscrie la Crosul pentru Viață care va avea loc sâmbătă, 18 martie, în Parcul Alexandru Ion Cuza din București, începând de la 9:00. Fondurile strânse în urma evenimentului vor merge către femei și familii aflate în situații dificile.

Alături de partenerii noștri, v-am pregătit un eveniment special în care bucuria de a alerga și de a câștiga premii se împletește cu susținerea unei cauze nobile: sprijinirea femeilor aflate în situații de criză și a familiilor cu copii mici ce trec prin momente dificile și pentru care ajutorul prompt este vital”, spun reprezentanții organizației Studenți pentru Viață.

Crosul (…) este o ocazie pentru fiecare dintre noi, să arătăm că suntem Oameni, că suntem solidari cu cei care au nevoie de ajutorul nostru, iar bunătatea și generozitatea primează de fiecare dată”, spune Alexandra-Alina Popa, voluntar și  fundraiser în cadrul Studenți pentru Viață.

Ce se întâmplă cu fondurile strânse și cum puteți participa la cros

Prin fondurile strânse în urma evenimentului din acest an se urmărește sprijinirea a 10 mame și 14 copii, prin acoperirea costurilor pentru nevoile de bază ale acestora: alimentație, igienă, utilități și consultații medicale. Suportul acordat de către Studenți pentru Viață include și acțiuni consiliere în vederea orientării profesionale și a incluziunii sociale ale femeilor, iar suma minimă necesară pentru toate aceste acțiuni este de 10.000 de lei. De asemenea, se urmărește asigurarea unui fond de urgență pentru situațiile de criză ce pot apărea în rândul categoriilor sociale sprijinite de organizație.

Doritorii pot participa fie la cursa de 10 km, fie la cea de 3 km, iar pentru copii există curse speciale. Înscrierile se pot face pe site-ul oficial al evenimentului până miercuri, 15 martie. După desfășurarea crosului se va publica pe site-ul crosulpentruviata.ro situația donațiilor.

Citește și: Topul celor mai bune țări pentru educație în 2017

 

Crosul pentru Viață se află în acest an la ediția a III-a și este un eveniment oragnizat la inițiativa asociației Studenți pentru Viață în colaborare cu Pegas Triatlon Club. În urma ediției din 2016 au participat 150 de alergători și au ajutat la strângerea unei sume de 4.600 RON, cu ajutorul cărei asociaţia studențească a asigurat chiria a unei mame singure cu o fetiţă de 6 ani, a sprijinit cu alimente și produse de igienă 2 familii și a desfăşurat mai multe acţiuni de promovare şi conştientizare a valorii vieţii.

Despre asociația Studenți pentru Viață

Studenți pentru Viață este o asociație studențească înființată în 2013 care promovează în mediul universitar educația, valorile și respectul pentru viața umană din momentul concepției și până la moartea naturală. Organizația oferă sprijin și consiliere tinerelor și adolescentelor aflate în criză de sarcină și dezvoltă programe de informare și formare pentru familie și integrare socială. De asemenea, se implică în combaterea traficului de persoane, a violenței în familie, a violenței împotriva femeii însărcinate și a abuzurilor împotriva copiilor.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here