Tribunalul Covasna a respins cererea de suspendare a hotărârii privind reorganizarea reţelei şcolare din Sfântu Gheorghe

0
scolare-Liceul-Kos-Karoly-Sf-Gheorghe-miting

Tribunalul Covasna a respins, ca nefondată, cererea de suspendare a hotărârii de reorganizare a reţelei şcolare preuniversitare de stat din municipiul Sfântu Gheorghe pentru anul 2017-2018, formulată de reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), care, prevede, printre altele, comasarea Liceului Tehnologic „Puskás Tivadar” cu Liceul Tehnologic „Kos Karoly”, scrie Agerpres.

Consilierul PPMT Balint Jozsef, unul dintre contestatarii hotărârii, a declarat că va ataca sentinţa instanţei la Curtea de Apel Braşov. „Aşteptăm motivarea din partea instanţei şi vom face recurs. (…) Sunt dezamăgit, dar nu sunt supărat pe instanţă, care aşa a considerat, că Consiliul local are dreptul să reorganizeze reţeaua şcolară. (…) Sunt supărat pe UDMR care a făcut acest pas greşit (comasarea celor două licee – n.r.), iar astfel se va desfiinţa Liceul Kos Karoly, o şcoală cu tradiţie din judeţul Covasna. Noi considerăm că este important pentru viitorul copiilor şi al municipiului Sfântu Gheorghe să menţinem ambele unităţi de învăţământ”, a declarat Balint Jozsef, potrivit sursei citate.

Hotărârea Consiliului Local Sfântu Gheorghe privind reorganizarea reţelei şcolare preuniversitare a fost adoptată la finele anului trecut, iar, potrivit acesteia, Liceul „Kos Karoly” îşi va pierde personalitatea juridică şi va funcţiona în subordinea Liceului „Puskas Tivadar”.

 

Citește și: Aur, argint și bronz pentru România la Olimpiada Balcanica de Geografie 2017

 

La sfârșitul lunii ianuarie aproape 200 de persoane au participat la un miting de protest în faţa Primăriei Sfântu Gheorghe, împotriva deciziei autorităţilor locale de comasare a celor două institituții de învățământ.

Potrivit conducerii Primăriei, comasarea va duce la pierderea personalităţii juridice şi actualului sediu al Liceului “Kos Karoly”, însă elevii vor avea condiţii mai bune de pregătire la “Puskas Tivadar”, acesta fiind mult mai bine dotat.

De asemenea, autoritățile locale intenționează ca în actuala clădire a Liceului „Kos Karoly” să fie înfiinţată pe viitor o o şcoală elementară, în care să înveţe elevii din ciclul preşcolar şi primar de la liceele „Miko” şi „Mikes Kelemen”

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here