Costul standard pentru elevi și preșcolari crește în 2018 cu 673 de lei

0
elevi-primarii-locale-bucuresti-burse-costul standard per elev

În 2018, costul standard pentru fiecare elev și preșcolar din învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat, va crește cu 673 de lei/an, potrivit unei hotărâri adoptate ieri de Guvern. Astfel, suma crește de la 3.740 lei/an la 4.413 lei.

„Finanțarea de bază a unei unități de învățământ preuniversitar rezultă din multiplicarea costului standard per elev/preșcolar cu coeficienți specifici unității de învățământ preuniversitar și cu numărul de elevi. Costul standard per elev/preșcolar se aplică pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora. De asemenea, pentru anul 2018, valoarea costului standard pentru fiecare elev/preșcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor, precum și cheltuielile prevăzute la articolul bugetar «Bunuri și servicii» crește de la 330 de lei la 355 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului României.

Citește și: Propunere legislativă: procesul de echivalare a diplomelor din străinătate ar putea deveni gratuit

 

Sursa citată spune că această majorare are loc în contextul creșterii salariilor în sistemul de învățământ.

„Unitățile de învățământ particular și confesional acreditat care primesc finanțare de bază pentru elevii și preșcolarii din învățământul general obligatoriu, particular și confesional acreditat, precum și pentru cei din învățământul profesional și liceal acreditat, particular și confesional care au fost acreditate pentru niveluri/filiere/profiluri, în anul școlar 2017-2018, beneficiază de toate drepturile și obligațiile prevăzute de lege, începând cu anul școlar 2018-2019”, se mai menționează în comunicatul de presă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here