Copiii Erasmus, tinerii viitorului ! Ce vor pune la cale în viitor ?

0

Sunt un optimist ! Unul chiar înnăscut în anumit privințe. Cred sincer în noțiunea de progres, cu mențiunea că nu în termenul forțat uzitat de istorie ci cu semantica unei evoluții de civilitate, de umanitate. Nu putem involua tot timpul ! Și viceversa este adevărată !

Tinerii sunt principala resursă pentru construcţia unei societăţi civile autentice, pentru că ‘tinerii’ sunt mai rapizi și se mobilizează mai iute în jurul unor preferințe și interese comune, chiar în absența comunicării pe Facebook.

Unde este pozitivul din noi ?!

Ori de câte ori niște inși (inclusiv, și cu atât mai mult, unii care, în condiții normale, nu s-ar fi întâlnit niciodată), se regăsesc în jurul unei idei comune și fac ceva împreună pentru mai mult de 5 minute, apoi se reîntâlnesc peste 5 zile sau 5 luni și continuă să facă acel ceva împreună, societatea civilă mai crește un pic.
Și n-am zis nimic de programul Erasmus…

Îi urez societății civile românești cât mai mulți pași decisivi întru reconstruirea spiritului comunitar. Iar tinerilor le doresc cât mai mult Erasmus – nu de alta, dar un studiu de impact lansat pe 22 septembrie a devoalat faptul că 27% din studenții participanți în program, din 1987 încoace, și-au găsit actuala jumătate în timpul stagiului. Circa un milion de ‘copii Erasmus’ o să pună la cale o nemaipomenită societate civilă europeană într-o zi, foarte curând.

Să privim cu încredere spre viitor!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here