Comisia Europeană: Abandonul școlar din România, cu 6% mai mare față de media UE

3

Comisia Europeană avertizează România că abandonul școlar a crescut cu 6% față de media europeană. De asemenea, statisticile arată că 29% din români au competențe digitale, iar media europeană este de 58%, potrivit oficialului european Katia Berti, citat de Mediafax.

„În ce privește cheltuielile pe educație, România rămâne la un nivel dintre cele mai reduse din UE. Acest decalaj e relevant mai ales în educația elementară. Acest domeniu este cheie pentru a preveni abandonul școlar și a asigura oportunități egale și viață unui segment important de populație. Abandonul școlar timpuriu este crescut, cu peste 6 puncte față de media europeană. Competențele digitale. Pe bază statisticilor noastre, 29% din persoanele din România au abilități de competențe digitale, față de 58% cum e media europeană. Competențele trebuie îmbunătățite, a devenit o recomandare”, a declarat Katia Berti, șef adjunct de unitate, Direcția Generală pentru Ocuparea Forței de Muncă din Comisia Europeană.

Citește și LiveHR – prima platformă care selectează automat candidații potriviți

Oficialul european a afirmat că România a ajuns la 17,4% riscul nivelului de sărăcie. „Pe ultimele locuri din UE. Pe lângă sărăcia monetară în sine există inegalitățile de venituri, decalajele de 6,5 ori mai mari față de media europeană”, a declarat Katia Berti.

3 comentarii

  1. […] Comisia Europeană avertizează România că abandonul școlar a crescut cu 6% față de media europeană. De asemenea, statisticile arată că 29% din români au competențe digitale, iar media europeană este de 58%, potrivit oficialului european Katia Berti, citat de Mediafax. „În ce privește cheltuielile pe… Cititi mai multe aici: Comisia Europeană: Abandonul școlar din România, cu 6% mai mare față de media UE […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here