Circa 5.000 de relicve culturale au fost descoperite în capitala Chinei în 2021

1
Foto: ro.twoltravels.com

Biroului Municipal pentru Patrimoniu Cultural din Beijing, anunță că în 2021 au fost descoperite circa 5.000 de relicve culturale, relatează Xinhua.

Au fost înregistrate progrese în ceea ce priveşte lucrările arheologice şi conservarea sit-urilor importante, a declarat purtatorul de cuvânt al Biroului Municipal pentru Patrimoniu Cultural din Beijing, Liu Hongchang, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestua, în Beijing au fost efectuate anul trecut 120 de săpături pe o suprafaţă de 116.000 metri pătraţi.

Vezi și Strategia ICR 2022-2026: Suport pentru tinerii creatori şi cercetători, programe editoriale şi acţiuni de diplomaţie culturală

Patru situri arheologice din Beijing – Zhoukoudian, râul Liulihe, Mormântul Dabaotai al dinastiei Han şi Mausoleul Dingling al dinastiei Ming – au fost selectate anul trecut pentru cele mai importante 100 de descoperiri arheologice din secolul trecut din China, a menţionat Liu.

 

 

 

 

Sursa: g4media.ro

un comentariu

  1. […] Biroului Municipal pentru Patrimoniu Cultural din Beijing, anunță că în 2021 au fost descoperite circa 5.000 de relicve culturale, relatează Xinhua. Au fost înregistrate progrese în ceea ce priveşte lucrările arheologice şi conservarea sit-urilor importante, a declarat purtatorul de cuvânt al Biroului Municipal pentru Patrimoniu… Cititi mai multe aici: Circa 5.000 de relicve culturale au fost descoperite în capitala Chinei în 2021 […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here