Cine e Ligia Deca, votată de PNL ca propunere pentru Ministerul Educației

2
Ligia Deca

Consilierul prezidențial Ligia Deca a fost votată luni de conducerea PNL ca propunere pentru Ministerul Educației, potrivit surselor G4Media. Singurii liberali care s-au abținut la vot sunt Florin Cîțu și Florin Roman. 

Liderii PNL s-au reunit luni în ședința Biroului Politic Național (BMP) pentru a propune un ministru al Educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu, forțată de premierul Nicolae Ciucă după scandalul de plagiat.

În BPN au fost 61 de voturi pentru Ligia Deca și două abțineri.

Cine este Ligia Deca

Potrivit Edupedu.ro, Ligia Deca este consilier al lui Klaus Iohannis încă din primul mandat al președintelui și este cea care a coordonat majoritatea dezbaterilor pentru proiectul România educată, criticat pentru ambiguitatea soluțiilor propuse. Deca este lector universitar la SNSPA, unde predă Studii europene. Are un doctorat în științe politice obținut în 2016 la Universitatea din Luxemburg.

De remarcat că Deca nu a deținut nicio poziție executivă până acum, fiind numită în funcția de consilier pe educație al lui Iohannis în iunie 2015, din poziția de cercetător în științe politice la Universitatea din Luxemburg.

A fost expert în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovarii (UEFISCDI) și coordonatorul Secretariatului Bologna, precum și președintele Uniunii Studenților din Europa și al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), după cum scria HotNews.ro la acea vreme. Deca a absolvit Facultatea de Navigație și Transport Naval din Constanța.

2 comentarii

  1. […] Consilierul prezidențial Ligia Deca a fost votată luni de conducerea PNL ca propunere pentru Ministerul Educației, potrivit surselor G4Media. Singurii liberali care s-au abținut la vot sunt Florin Cîțu și Florin Roman.  Liderii PNL s-au reunit luni în ședința Biroului Politic Național (BMP) pentru a… Cititi mai multe aici: Cine e Ligia Deca, votată de PNL ca propunere pentru Ministerul Educației […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here