Cîmpeanu vrea testare în unităţile de învăţământ

0

Sorin Cîmpeanu a declarat că pledează pentru testare în unităţile de învăţământ. Ministrul Educaţiei spune că orice şansă de a depista cazurile pozitive de infectare cu coronavirus este bine-venită pentru a putea fi luate măsurile adecvate.

“Testarea este una dintre măsurile care pot ajuta la ţinerea sub control. Şi pentru testare (…) am pledat, pledez şi voi pleda, cu orice fel de mijloace care sunt relevante. (…) Atâta vreme cât există teste de mai multe feluri a căror relevanţă depăşeşte 90%, eu cred că trebuie să fie folosite. Orice şansă de a depista cazuri pozitive este bine-venită pentru a se putea lua măsurile care se impun pentru a contribui la protecţia sanitară în unităţile de învăţământ”, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată în cadrul Campaniei naţionale “Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

 

 

Totodată, acesta a subliniat importanţa respectării măsurilor de protecţie în unităţile în învăţământ, făcând referire la purtarea măştii, păstrarea distanţei “adecvate”, aerisirea spaţiilor şi respectarea regulilor de igienă.

Vezi și Doar 19 mii de teste COVID folosite în școli din aproape două milioane disponibile

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here