Ateliere online de bandă desenată pentru copii – pe 17 şi 24 aprilie

0

O serie de ateliere online dedicate copiilor pasionaţi de benzi desenate, susţinute de Mihai Ionuţ Grăjdeanu, vor avea loc în zilele de duminică, 17 şi 24 aprilie, de la ora 11,00 la 12,30, anunţă Muzeul Municipiului Bucureşti într-o postare pe Facebook.

Atelierul din 17 aprilie va fi legat de tema “duelului” şi de patrimoniul Casei Filipescu-Cesianu, iar atelierul din 24 aprilie de ouăle încondeiate de la Muzeul Dr. Nicolae Minovici.

“Pe parcursul acestor activităţi săptămânale, Mihai va face împreună cu cei mici o călătorie în lumea benzilor desenate. Rând pe rând va da viaţă câte unui obiect ales din patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti, care îşi va spune povestea pe măsură ce va prinde contur pe foaia de hârtie. Astfel, micii artişti vor putea deprinde tehnicile clasice de creare a personajelor şi diferitelor tipuri de cadre, precum şi noţiuni de bază pentru realizarea unei benzi desenate”, precizează MMB.

La finalul fiecărei activităţi în parte, copiii vor fi încurajaţi să îşi posteze propriile creaţii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vezi și Școala pe plajă în Murcia, Spania

Înscrierea la eveniment, contra unei taxe de 25 lei, este obligatorie şi se face printr-un email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 10,00-15,00, precizând numele copilului, vârsta, şi un număr de telefon la care solicitantul poate fi contactat. Numărul de locuri este limitat – maximum 15.

Autor prolific de bandă desenată şi romane grafice, Mihai Ionuţ Grăjdeanu este co-organizatorul Salonului BD – “Poveşti din Bucureşti în benzi desenate” la Muzeul Municipiului Bucureşti (2014-prezent) şi curatorul seriei de expoziţii “Maeştri ai benzii desenate româneşti” la Palatul Suţu (MMB).

Sursa foto: Muzeul Municipiului Bucureşti/facebook.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here