Cel mai slab procent de promovabilitate din ultimii 5 ani. Rezultatele de la examenul de Bacalaureat sunt dezamăgitoare

2

Pe site-ul Ministerului Educației s-au afișat primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2019. La nivel național sunt 177 de medii de 10, față de 104 câte s-au înregistrat anul trecut. Însă procentul celor care a promovat a scăzut anul acesta, fiind unul dintre cel mai slab rezultat din ultimii cinci ani.

Potrivit Ministerului Educației doar 86.794 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul în 2019. Calculat la numărul celor înscriși la examen, procentul celor promovați a fost de 63,78, adică cel mai slab procent din ultimii 5 ani. Ministerul calculează rata de promovare prin raportare la numărul celor prezenți, așa că este posibil ca cifra oficială să difere ușor față de acest procent.

Citește și În posibilă campanie electorală, Andronescu mototolește două bancnote în fața viitorilor ingineri

Cel mai mare procent de promovare la Bacalaureat 2019 a fost înregistrat de sectorul 4, cu 81% de medii de trecere dintre elevii prezenți la BAC. Ecaterina Andronescu a declarant că pe județe, topul este următorul: Cluj, Iași, Bacău și Sibiu, astfel încât Clujul are aproape 81% rata de promovare a Bacalaureatului, Iași – 76%, Bacău – 75%, Sibiu – 74.

Alții nu au reușit nici măcar din a doua încercare să treacă peste examenul de bacalaureat, dar nu-și fac griji, pentru că au un loc de muncă asigurat.

De la a treia încercare, examenul maturității are o taxă de înscriere de 300 de lei. Iar cei care au fost eliminați din Bacalaureat, nu mai au voie să-l susțină decât peste două sesiuni. Notele finale vor fi afișate, după contestații, pe 13 iulie.

2 comentarii

  1. […] Pe site-ul Ministerului Educației s-au afișat primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2019. La nivel național sunt 177 de medii de 10, față de 104 câte s-au înregistrat anul trecut. Însă procentul celor care a promovat a scăzut anul acesta, fiind unul dintre cel mai slab… Cititi mai multe aici: Cel mai slab procent de promovabilitate din ultimii 5 ani. Rezultatele de la examenul de Bacalaureat… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here