Cazuri multiple de violență la școală și bullying, raportate la numărul de urgențe pentru copii – 119

1

Peste 100 de cazuri de bullying și violență la școală au fost raportate până acum la numărul unic de urgențe pentru copii 119, a anunțat joi ministrul Familiei Gabriela Firea. 

Anunţul ministrului Familiei Gabriela Firea survine după ce, miercuri, un elev din Galaţi a mers cu briceagul la şcoală şi a înjunghiat un coleg, iar un alt elev din Ilfov a ajuns cu un spray lacrimogen până în clasă, anunță mediafax.ro

„Nu sunt deloc singurele şi nici nu pot fi considerate ca fiind doar nişte întâmplări. Bullying-ul şi violenţa în şcoli sunt o realitate cruntă, care afectează grav copiii care trăiesc înfricoşaţi zi de zi, cu sentimentul că sunt lipsiţi de apărare, copii care dezvoltă probleme psihice şi ajung să sufere chiar pe viaţă de traumele din anii de şcoală”, arată Gabriela Firea.

Peste 100 de cazuri de bullying şi violenţă la şcoală au fost raportate

Ea spune că, până acum, peste 100 de cazuri de bullying şi violenţă la şcoală au fost raportate la numărul unic de urgenţe pentru copii 119.

„În doar două zile, România a trecut de o extremă la cealaltă – o verificare a poliţiştilor criticată de părinţi într-o şcoală din Ilfov şi aceste cazuri şocante. Avem nevoie de un echilibru. De
Ziua Internaţională împotriva violenţei şi bullying-ului în şcoală, marcată în prima joi a lunii noiembrie, spun ferm: avem nevoie de prevenirea acestor cazuri anormale din şcoli”, mai spune Gabriela Firea.

„Educaţie fără bullying”

Ea susţine că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse este de săptămâna trecută partener în funcţionarea aplicaţiei „Educaţie fără bullying”, care poate fi utilizată pentru
semnalarea unor astfel de cazuri.

Copiii, dar şi adulţii din jurul lor – părinţi, profesori, personal didactic – pot semnala, anonim, orice situaţie dificilă sau acţiune de intimidare care îi
vizează sau la care asistă. Prin această aplicaţie, se poate apela direct numărul unic 119, dacă situaţia o impune, şi este încă un beneficiu pentru protecţia copiilor.

„Sunt mamă a trei copii, toţi băieţi. Întotdeauna i-am învăţat să nu rănească pe nimeni, să nu lovească, să nu umilească şi să fie politicoşi, buni cu toţi din jur, iertători.

Să nu răspundă violenţei de orice tip tot cu violenţă! Ştiu că mulţi părinţi fac acelaşi lucru şi primesc, de multe ori, reproşuri de la copii că nu au fost lăsaţi să riposteze.

Totuşi, aceasta este calea corectă pentru un copil. Violenţa naşte violenţă! Mă îngrijorează cazurile de violenţă, agresivitate şi intimidare în rândul copiilor şi adolescenţilor, în faţa cărora trebuie să luăm atitudine cu fermitate.

Cazurile de violenţă au rădăcini adânci, în probleme de familie de multe ori, şi doar cu ajutor specializat pot fi înţelese cauzele şi găsite soluţiile potrivite”, spune Gabriela Firea.”

un comentariu

  1. […] Peste 100 de cazuri de bullying și violență la școală au fost raportate până acum la numărul unic de urgențe pentru copii 119, a anunțat joi ministrul Familiei Gabriela Firea.  Anunţul ministrului Familiei Gabriela Firea survine după ce, miercuri, un elev din Galaţi a mers… Cititi mai multe aici: Cazuri multiple de violență la școală și bullying, raportate la numărul de urgențe pentru cop… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here