Când mergem la teatru?

1

Teatrele din Bucureşti au fost inventive şi au gasit soluţii pentru a-şi deschide porţile, chiar dacă suntem în plină pandemie de coronavirus. În săptămâna 10-16 august aveţi de unde alege, pentru că scena culturală din Bucureşti oferă spectacole multe şi variate.

TNB a deschis amfiteatrul!

Se spune că unora le place jazz-ul, aşa că miercuri, 12 august, incepând cu ora 21:00 puteţi vedea Magic Serial Show la TNB. Este un spectacol de muzică jazz ce îi are ca protagonişti pe Emy Drăgoi si Aylin Cadîr. Biletul costă 50 lei şi îl puteţi achiziţiona online aici sau la casa de bilete a Teatrului Naţional, deschisă între orele 14:00 – 20:00.

La început de weekend îi puteţi vedea pe scena TNB pe Ion Caramitru, Medeea Marinescu şi Mihai Călin în producţia UFO – un spectacol ce îmbină tehnologia şi lumea digitală în care trăim cu sentimentalismul căutării de sine. Piesa începe la 21:30 iar biletele, în valoare de 50 de lei, le puteţi gasi online sau la casa de bilete, dar grabiţi-vă, mai sunt locuri doar pentru montajul de sâmbătă, 15 august; cel de vineri este sold-out!

Săptămâna se  încheie la Teatrul Naţional cu Vivien Leigh – ultima conferinţă de presă. Duminică, 16 august, de la ora 21:30, puteţi fi martori la confesiunile despre viaţa la Hollywood ale actriţei cunoscută pentru rolul lui Scarlet din „Pe aripile vântului”. Biletul este tot 50 lei şi îl gasiţi tot online sau la casa de bilete a TNB.

De reţinut este că cei din administraţia TNB vă incurajează sa procuraţi biletele online şi vă atenţionează să ajungeţi la teatru cu cel puţin 30 de minute înaintea începerii spectacolului pentru a putea respecta regulile de acces.

Teatrul Mic se mută în Grădină

În weekendul 14-16 august, producţiile Teatrului Mic se vor ţine în Grădina de vară Herăstrău, începând cu ora 20:00. Astfel, vineri, 14 august, puteţi vedea Apa Vie, o producţie de teatru – dans contemporan de Daniel Chirilă, adaptare după Fraţii Grimm.

Sâmbătă vă delectaţi cu Pensiune Completă de Pierre Chesnot, o comedie despre dificultăţile unei femei care încearcă să îşi cazeze amantul şi pe soţia acestuia într-o pensiune fictivă.

Iar duminică puteţi vedea comedia Angajat la doi patroni, despre un tânăr care încearcă să jongleze cu responsabilităţile a două locuri de muncă şi care este pus în situaţii dificile şi comice.

Biletele pentru toate spectacolele vor fi disponibile începând cu 10 august şi le găsiţi la casieria Teatrului Mic deschisă între 11:00-19:00 sau la casieria Teatrului de Vara între 17:00-20:00, dar numai în ziua spectacolului.

Şi copiii merg la treatru

E vară, e vacanţă, trebuie să le ocupăm şi copiiilor timpul. Aşa că sâmbătă, 15 august, pe terasa Koviltir din parcul Herăstrău, Teatrul de păpuşi BiBaBo prezintă celebra adaptare după Carlo Collodi, Pinocchio. Spectacolul începe la ora 11:00 iar preţul unui bilet este de 40 lei dacă îl cumpăraţi online sau 50 lei dacă îl luaţi înainte de spectacol din locaţie.

Duminică, cei mici pot vedea pusă în scenă povestea Punguţa cu doi bani în grădina Casei Eliad, situată pe Bd. Mircea Vodă, nr. 5 de la ora 10:00 sau 19:00. Preţul biletului este de 28 lei pentru copii si 35 lei pentru adulţi şi le puteţi achiziţiona aici.

Un articol de Andreea Antonevici 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here