Bucureștenii pot dona orice produse către persoane vulnerabile la centrul din Calea Plevnei

1

Bucureștenii pot dona orice produse către persoane vulnerabile la un centru înființat de Primăria Capitalei. Prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Eco Durabil, demarează la 1 iunie proiectul “RE – Centru de Economie Circulară”, Primăria Bucureștiului a deschis primul Centru Integrat de Economie Circulară, cu sprijin umanitar, destinat tuturor persoanelor aflate in situații vulnerabile.

Centrul Integrat de Economie Circulară este un centru umanitar de colectare, sortare, igienizare și distribuire a articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și adulți, jucării, electronice și electrocasnice, piese mobilier, toate acestea provenind din donații.

Astfel, bucureștenii care vor să doneze sunt asteptați la sediul centrului, situat pe Calea Plevnei, numărul 98, Sectorul 1, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 20.00. Tot aici pot veni si beneficiarii, persoane aflate in dificultate socio-economică care au nevoie de produsele donate.

Vezi și Transformarea digitală în educaţia din România, pe agenda evenimentului dedicat conceptului eLearning

Cine poate beneficia de aceste ajutoare? Familii monoparentale, copii lăsați în grija bunicilor sau a altor rude, tineri provenind din sistemul de ocrotire socială, persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane cu venituri reduse, persoane fără adăpost, persoane aparținând unor minorități, posibile victime ale discriminării, persoane aflate în situații de criză.

Economia circulară este un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil, oferindu-le o durată de viață mai mare.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here