Beaconing proiectul european care promovează învățarea prin joc

1

Profesorii, părinții și elevii din Sectorul 3 se pot înscrie până la sfârșitul lunii octombrie în proiectul BEACONING care promovează învățarea prin intermediul jocurilor.

Breaking Educational Barriers with Contextualized, Pervasive and Gameful Learning (BEACONING) este un proiect de cercetare și inovare finanțat prin programul european Horizon 2020 care promovează educația prin tehnologie de ultimă generație. Astfel, elevii ar putea fi mult mai pregătiți pentru un viitor din ce în ce mai informatizat.

Citiți și Joc de copil

Obiectivul proiectului este dezvoltarea unui ecosistem software inteligent, implementat pe scară largă, care să susțină crearea de modele de lecții asemănătoare unor jocuri, adaptate resurselor educaționale existente în şcoli.

Nu este nicio noutate că învățarea bazată pe joc dă rezultate.

Generațiile din prezent gândesc și procesează informația mult diferit față de cele anterioare datorită accesului foarte timpuriu la tehnologie. De aceea, integrarea în educație a strategiilor de învățare de tip „gamification” este indispensabilă pentru educarea elevilor.

În cadrul proiectului va fi dezvoltată o platformă educațională în care vor fi integrate jocuri educaționale, dar și instrumente de creare a lecțiilor. Acestea vor fi specifice grupului țintă căruia se adresează, adica tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, aflaţi în curs de formare generală și profesională.

Cui îi este accesibil proiectul?

 

Proiectul este accesibil atât elevilor fără nevoi speciale, cât și celor cu deficiențe fizice și mentale ușoare sau moderate.

Condiţiile necesare pentru înscrierea în proiect sunt:

Pentru elevii cu nevoi speciale este necesar ca fiecare părinte/tutore legal să completeze un acord cu școala prin care ia la cunostință și aprobă participarea copilului în cadrul proiectului;

Profesorul coordonator trebuie să-și exprime prin e-mail dorința de a participa la proiect şi de a obţine şi comunica aprobarea școlii în care își desfășoară activitatea.

De asemenea, trebuie să transmită o listă în format electronic cu numele participanților și adresa lor de e-mail (profesori, elevi si părinți).

Este important de specificat că nu este obligatoriu ca fiecare elev care participă la acest proiect să implice și pe unul dintre părinți.

BEACONING este derulat de un consorţiu format din 15 parteneri, între care și SIVECO România, şi este coordonat de Disruptive Media Learning Lab (DMLL) din cadrul Universității Coventry (UK).

Proiectul urmează să se desfășoare pe o perioadă de 3 ani, fiind implicați aproximativ 5000 de profesori, părinți și elevi, iar rezultatele vor fi testate în cinci unități de pilotare din Franța. România, Turcia, Israel și Grecia.

Pentru mai multe informații despre proiect și modalitatea de înscriere puteți accesa link-urile http://bit.ly/2a9J1F0 și http://beaconing.eu/

sursa: http://invatamantsector3.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here