Barna: două milioane de elevi au de suferit în urma rectificării bugetare

1

Președintele USR, Dan Barna, a afirmat că două milioane de elevi au de suferit în urma rectificării bugetare anunțată de către premierul Viorica Dăncilă, prin renunțarea la programul „Merg la școală”.

„Premierul a anunțat, astăzi, în ședința de Guvern, că taie 1 miliard de lei în total, iar programul ‘Merg la școală’ a fost eliminat complet. Este vorba despre tichetele pe care le-ar fi obținut elevii din ciclurile primar, gimnazial, liceal și profesional pentru cumpărarea rechizitelor necesare. Cine are de suferit în urma deciziei premierului? Peste 2 milioane de elevi. Educația a fost și este subfinanțată ani de zile nu dintr-o greșeală, ci printr-o politică intenționată, pentru că oamenii mai puțin educați sunt vulnerabili electoral, sunt masa de manevră a PSD de zeci de ani de zile. România nu are altă șansă decât investiția în educație. O societate sănătoasă, cu cetățeni egali și liberi se construiește, înainte de toate, prin accesul la educație al cetățenilor. Iar România este departe de acest ideal cu PSD la guvernare și impostorii lor analfabeți funcțional în funcții publice”, a scris Barna pe Facebook.

Citește și De ce au fost tăiați banii pentru proiectul „Merg la școală“

El a precizat că rezultatul guvernării se vede în migrația masivă a românilor.

„Rezultatul guvernării vechii clase politice se vede peste tot în jurul nostru prin migrația masivă a românilor. Probabil, majoritatea dintre noi avem prieteni, membri ai familiei sau cunoștințe care pleacă din țară pentru că nu mai au încredere că se pot dezvolta într-o țară condusă de incompetenți și condamnați penal. În viitoarea guvernare USR PLUS, reforma și investiția în educație vor ocupa un loc primordial”, a arătat Barna.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here