Bacalaureat, sesiunea de toamnă: probele orale de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale

1
Bacalaureat-
Bacalaureat

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a ajuns în această săptămână la probele orale de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Probele sunt programate să se desfăşoare în perioada 22 – 29 august, cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 22 şi 23 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; pe 24 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; pe 25 august – evaluarea competenţelor digitale, iar pe 26 şi 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Vezi și Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2022: proba obligatorie a profilului

Rezultatele la această sesiune a Bacalaureatului, în format anonimizat, vor fi afişate pe 31 august (până la ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală ce trebuie obţinută pentru a încheia examenul cu succes este cel puţin 6 (şase).

un comentariu

  1. […] Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a ajuns în această săptămână la probele orale de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Probele sunt programate să se desfăşoare în perioada 22 – 29 august, cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei,… Cititi mai multe aici: Bacalaureat, sesiunea de toamnă: probele orale de evaluare a competenţelor lingvistice şi digital… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here