Ateliere gratuite despre mediul construit, susținute pentru liceeni din 7 orașe din țară

0
urban-up-ateliere-mediu-construit-de-a-arhitectura-1

Asociaţia De-a Arhitectura lansează proiectul „Urban Up! Mediu construit pentru liceeni”, care se va desfășura în 7 orașe din țară și va implica 1.000 de elevi de liceu. În cadrul proiectului mai mulți arhitecţi, urbanişti, antropologi şi ingineri vor susţine, începând din luna septembrie, 50 de ateliere despre mediul construit, potrivit unui comunicat de presă al asociației.

Obiectivul de bază al proiectului „Urban Up! Mediu construit pentru liceeni”, selectat în urma unui concurs în domeniul proiectelor educaţionale, este să trezească interesul şi să focalizeze atenţia liceenilor asupra oraşului, oferind metode de lucru testate deja, care pot fi ulterior folosite de cadre didactice, de organizaţii non-guvernamentale, de autorităţi publice locale, pentru ca mediul construit să fie obiect de studiu şi reflecţie şi pentru ca perspectiva liceenilor asupra mediului construit să conteze.

 

Citește și: Interviu cu un profesor de matematică (II): Cum se dă examen în acele țări unde nu există o programă unică?

 

La finalul proiectului, rezultatele participării la ateliere vor fi prezentate actorilor locali relevanţi din fiecare oraş, dar şi online, pe pagina proiectului, pentru a servi drept referinţă, în viitor, pentru activităţi legate de oraş, derulate în licee sau în afara lor.

ateliere-urban-up

Atelierele gratuite organizate la final de săptămână se vor desfăşura în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Ele vor fi susţinute pe baza unor scenarii educaţionale scrise de specialişti din reţeaua De-a Arhitectura, selectate de un juriu format din: Geta Costescu – psiholog specializat în pedagogie pentru adolescenţi, Elena Ştefan de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Şerban Iosifescu – preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, Mihai Iacob – cercetător la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi arhitect Mina Sava – preşedinte al Asociaţiei De-a Arhitectura.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here