Trei premii pentru lotul României la Olimpiada Internaţională de Biologie 2017

0
lot_biogie_2017_1

Elevii români participanţi la a XXVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, desfăşurată în perioada 23-30 iulie la Warwick University din Coventry (Anglia), au obţinut o medalie de argint, o medalie de bronz și o mențiune, anunță Ministerul Educației Naționale (MEN).

Rareș Streza (Colegiul Naţional „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca) este câștigătorul medaliei de argint, iar Gabriel Vlad Sîmbotin (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui) este deținătorul medaliei de bronz. George Maier (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) a intrat în posesia unei mențiuni. Din echipa României a făcut parte și Alexandru Adam(Colegiul Naţional „Emil Racoviță” din Iași). Lotul olimpic a fost însoțit și coordonat de doamnele Georgiana Duță-Cornescu (profesor/Facultatea de Biologie – Universitatea București) si Adelhaida Kerekes (profesor/inspector ISJ Cluj).

 

Citește și: Interviu cu un profesor de matematică (II): Cum se dă examen în acele țări unde nu există o programă unică?

 

România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie din 1997, olimpicii români fiind o prezență constantă pe lista medaliațiilor. Ediţia din acest an a reunit peste 260 de concurenţi din 68 de ţări, a precizat MEN.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here