Astăzi încep înscrierile la prima sesiune a Bacalaureatului

1

Astăzi încep înscrierile la prima sesiunea a examenului de Bacalaureat și se vor încheia vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se vor încheia vineri, 31 mai.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) va avea loc pe 12 – 13 iunie.

Citește și ISMB vrea să suspende cursurile în București în ziua vizitei Papei Francisc

Prima probă scrisă – Limba și literatura română – Ea) – va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba și literatura maternă – Eb) – este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie, până la ora 12.00. În aceeași zi, între orele 12.00 și 16.00, se pot depune contestații, care vor fi soluționate în perioada 9 – 12 iulie. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Calendarul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură: 15 – 19 iulie, înscrierea candidaților; 26 iulie – înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe; 21 august – Limba și literatura română – proba Ea) – proba scrisă; 22 august – Limba și literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă; 23 august – proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă.

Pe 26 august se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă, pe 27 și 28 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 29 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pe 30 august și 2 septembrie – evaluarea competențelor digitale – proba D.

Citește și Disperare intre penali: Operatorii de tabletă ar „insista“ ca cetăţenii să voteze la referendum

În zilele de 2 – 3 septembrie se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C, iar pe 3 septembrie vor fi afișate rezultatele la probele scrise, până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor orele 12.00 – 16.00.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 7 septembrie.

un comentariu

  1. […] Astăzi încep înscrierile la prima sesiunea a examenului de Bacalaureat și se vor încheia vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se vor încheia vineri, 31 mai. Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe… Cititi mai multe aici: Astăzi încep înscrierile la prima sesiune a Bacalaureatului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here