Aproape 5000 de tineri nerepartizați la un liceu după admiterea din 2019

0

După examenul de la evaluarea națională, Ministerul Educației a publicat repartizarea computerizată, în funcție de medii și opțiuni, pentru cei care au trecut de această etapă. Tinerii au descoperit care urmează să le fie liceul unde urmează să învețe timp de patru ani.

La nivel național 50 de colegii au avut ultima cea mai mare medie de admitere de peste 9,50. Liceele din capitală ne-au obișnuit în ultimii ani să dețină cele mai mari medii în ceea ce privește admiterea, însă anul acesta Colegiul Național Frații Buzești din Craiova a reușit să depășească rezultatele înregistrate până acum. Pe locul 2 s-a situat Colegiul Sfântul Sava din București cu 9,89, iar la Colegiul Mihai Viteazul din București media a fost 9,49 la specializarea științele naturii. Astfel cele mai mari medii de admitere în 2019 sunt păstrate de colegii din București, Craiova, Cluj și Iași.

Un număr de 188 de elevi au intrat la liceul dorit cu media de admitere 10,  cei mai mulți fiind din municipiul București și din județul Dolj, potrivit rezultatelor repartizării computerizate. 17 elevi provin din Capitală și din județul Dolj, 13 sunt din Argeș, 11 din Cluj, 9 din Constanța și câte 8 din Olt și Timiș.

În mod descrescător a fost realizată repartizarea, de la cea mai mare notă la cea mai mică, în funcție de opțiunile pe care fiecare absolvent de clasa a 8-a și le-a dorit. Există și cazuri în care absolvenții de gimnaziu care, chiar dacă au avut medii mari, au rămas fără un loc în liceu pentru următorii 4 ani, după prima sesiune, pentru că nu au trecut suficiente opțiuni pe fișa de înscriere. De exemplu, 2 elevi din București și unul din Cluj au rămas nerepartizați deși au avut medie de peste 9, iar alți 23 absolvenți se află în aceeași situație cu medii peste 8.

2173 de absolvenți de clasa 8-a cu media peste 5 au rămas nerepartizați pentru că nu au trecut suficiente opțiuni pe fișa de înscriere, iar la liceele pe care ei le-au optat s-a intrat cu medii mult mai mari.

În total, 4853 de absolvenți de clasa a 8-a au rămas nerepartizați după prima sesiune. Între 15 și 18 iulie, elevii care au fost repartizați trebuie să-și depună dosarele de înscriere. Următoarea sesiune de admitere va avea loc între 31 iulie și 1 august.

124.308 de elevi au fost repartizați în învățământul liceal de stat, dintre care:

– 67.803 în învățământul liceal – filiera teoretică;

– 40.909 în învățământul liceal – filiera tehnologică;

– 11.984 de elevi la specializări vocaționale;

– 600 de elevi în învățământul militar;

– 2.068 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă

– 944 de elevi în învățământul special

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here