Anisie: este necesar un schimb permanent de informaţii şi bune practici între statele membre în ceea ce priveşte mobilitatea elevilor

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a susţinut că este necesar un schimb permanent de informaţii şi bune practici între statele membre UE în ceea ce priveşte mobilitatea elevilor, studenţilor şi a forţei de muncă şi a afirmat că iniţiativa privind constituirea reţelelor de universităţi europene creează premise pentru o „mobilitate echilibrată şi cooperare consolidată”.

„Considerăm că este necesar un schimb permanent de informaţii şi bune practici între statele membre în ceea ce priveşte mobilitatea elevilor, studenţilor şi a forţei de muncă. Începând cu anul 2016 finanţăm proiecte de mobilitate pentru tineri cercetători din diaspora, cu scopul de a facilita schimburile de experienţă şi expertiză ce au la bază competenţe dobândite de tinerii cercetători români aflaţi în diaspora şi cei din ţară, în vederea consolidării cooperării dintre aceştia”, a declarat joi Monica Anisie, la reuniunea Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport, organizată la Bruxelles de preşedinţia croată a Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și Depresia la copii – cum o identificăm și ce efecte poate produce

În intervenţia sa, ministrul român a subliniat că mobilitatea este un element esenţial al liberei circulaţii şi al cooperării europene, însă experienţele statelor membre sunt diferite.

Conform sursei citate, în cadrul reuniunii a fost adoptată Rezoluţia Consiliului privind educaţia şi formarea profesională în Semestrul European.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here