Anisie: Anul școlar începe fără festivități de deschidere

0
ghiodanul-greu-scoala

Școlile vor evita festivitățile de deschidere pe 14 septembrie. Este solicitarea ministrului Educației cu câteva zile înainte de începerea școlii.

Ora de curs va avea 50 de minute, iar profesorii vor mai rămâne încă 5 minute să îi supravegheze pe elevi, a explicat marți seară Monica Anisie la TV.

Vezi și Anisie despre teleşcoală: Şi eu mă gândesc cum anume aş putea să îmi ţin lecţia

Fiecare profesor trebuie să se adapteze pentru a-și structura predarea și evaluarea elevilor în timpul orei, în funcție de reperele metodologice emise de minister.

Monica Anisie a spus că a fost adoptată și o metodologie de predare online.

Iar părinții care nu vor să își trimită copiii la școală și cer ca aceștia să învețe de acasă vor fi nevoiți să prezinte unității de învățământ o adeverință de la medic.

Păstrează aerul fără virusuri la tine în casă

București, scenariul 2

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că, potrivit datelor DSP, rata de încidență a îmbolnăvirilor este în Capitală de 1,12, ceea ce plasează Bucureștiul în scenariul 2 pentru reluarea cursurilor.

DSP București a anunțat luni că rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, este de 1,12.

Potrivit MEC, scenariul 2 presupune participarea zilnică – față-n față – a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here