Andronescu: Condițiile de examinare să fie unitare pentru studenții care învață în diferite limbi

2

Ministrul a spus că, la ultima întrevedere cu rectorii, l-a întrebat pe rectorul Leonard Azamfirei de la Târgu Mureș despre situația examenelor și a primit răspunsul că regulamentul privind examinările unitare a fost adoptat de senatul universității.

În opinia Ecaterinei Andronescu, este justificat ca, în cadrul unei instituții de învățământ, condițiile de examinare să fie unitare pentru studenții care învață în diferite limbi. Mai mult, a considerat că este datoria senatului să asigure acest lucru. A menționat că deocamdată nu știe când a fost introdus regulamentul privind examinările unitare și dacă noile reguli erau sau nu cunoscute la începutul anului universitar.

Citește și Andronescu: Vom găsi o formulă ca aceia care nu promovează titularizarea să nu mai fie în învățământ

Ecaterina Andronescu a reamintit că, în timpul mandatului său precedent, în 2012, problema a fost că la universitate nu erau suficienți profesori maghiari. Educația în domeniul medical este reglementată printr-o directivă europeană, iar aceasta impune, printre altele, că trebuie să existe câte un cadru didactic la fiecare cinci studenți la medicină – a adăugat Andronescu. Dacă această condiție nu este îndeplinită, diplomele eliberate de universitate nu vor fi recunoscute în Uniunea Europeană. În opinia sa, motivul pentru care s-a decis să fie predate în limba română cursurile de practică de la secția maghiară a fost, în primul rând, lipsa personalului maghiar.

2 comentarii

  1. […] Ministrul a spus că, la ultima întrevedere cu rectorii, l-a întrebat pe rectorul Leonard Azamfirei de la Târgu Mureș despre situația examenelor și a primit răspunsul că regulamentul privind examinările unitare a fost adoptat de senatul universității. În opinia Ecaterinei Andronescu, este justificat ca, în… Cititi mai multe aici: Andronescu: Condițiile de examinare să fie unitare pentru studenții care învață în diferite l… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here