AFCN alocă 15 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor şi programelor culturale în sesiunea II/2021

1

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a anunţat că alocă 15 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor şi programelor culturale în sesiunea II/2021.

Proiectele pot fi înscrise online până pe 30 aprilie 2021 şi trebuie încadrate în 11 arii tematice: arte vizuale, teatru, muzică, dans, arta digitală şi noile medii, educaţie prin cultură, intervenţie culturală, patrimoniu cultural material, patrimoniu cultural imaterial, promovarea culturii scrise, proiecte cu caracter repetitiv. Acestora li se adaugă programele multianuale, definite separat.

Începând cu această sesiune un operator cultural nu poate înscrie în concurs mai mult de două oferte culturale pe sesiune, dintre care poate propune un singur program multianual.

Este menţinută condiţia de eligibilitate ca ofertele culturale depuse să nu fie co-finanţate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis.

Toate informaţiile referitoare la priorităţi, plafoane de finanţare şi calendarul de derulare a sesiunii II/2021 sunt disponibile pe afcn.ro.

Vezi și Elevii pot învăța pentru evaluarea națională de pe Youtube și TikTok

„Cu sprijinul colegilor din Ministerul Culturii a fost emisă cu prioritate fila de buget pentru Fondul Cultural Naţional şi suntem astfel în măsură să anuntăm cadrul de derulare al acestei sesiuni. Pe baza resurselor existente în Fond, Consiliul AFCN a alocat 13 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor culturale, organizate până la 15 noiembrie 2021, şi 2 milioane de lei pentru programele multianuale derulate în perioada iulie 2021 – 15 iunie 2023. În condiţiile date, calendarul sesiunii se extinde cu 30 de zile pentru depunerea ofertelor culturale, conform prevederilor legale”, a transmis Irina Cios, directoarea AFCN, într-un comunicat remis News.ro.

În plus, a fost lansată invitaţia de înscriere a candidaturilor pentru evaluatori. Candidatura se depune individual, începând cu 1 aprilie, prin completarea unui profil personal pe www.afcn-experti.ro, fiind selectate cel mult două arii tematice de expertiză.

Termenul limită pentru înscrierea ofertelor culturale şi a candidaturii evaluatorilor este 30 aprilie 2021, ora 17:00.

Sursa: news.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here