Admitere liceu 2023. Elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi, 13 iulie, unde au fost repartizați

1
Elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi, 13 iulie, unde au fost repartizați la liceu, conform calendarului oficial. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care au solicitat înscrierea pe locurile destinate elevilor cu CES s-a realizat în zilele de 10 și 11 iulie.

Conform ordinului care reglementează admiterea la liceu 2023, inspectoratele școlare județene alocă pentru elevii cu CES locuri distincte în unitățile de învățământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unități de învățământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă.

Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă pentru candidații cu CES se face computerizat, într-o sesiune distinctă, desfășurată înaintea etapei de repartizare computerizat”, prevede ordinul nr. 5.243 din 31 august 2022.

13 iulie 2023: Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi și comunicarea rezultatelor candidaților. Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere.

Citește și: Şapte campioni sportivi şi olimpici mondiali la ştiinţe s-au înscris la Universitatea din Bucureşti

NOTĂ: Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024

13 iulie 2023: Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă și comunicarea rezultatelor candidaților. Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere.

NOTĂ: Candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024 

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

  1. […] Elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi, 13 iulie, unde au fost repartizați la liceu, conform calendarului oficial. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care au solicitat înscrierea pe locurile destinate elevilor cu CES s-a realizat în zilele de 10 și… Cititi mai multe aici: Admitere liceu 2023. Elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi, 13 iulie, un… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here