Inspectoratele școlare anunță: Profesorii care predau în mai multe școli vor fi trecuți în lista pentru prima didactică de către o singură unitate de învățământ

1
Profesorii care predau în mai multe școli vor fi trecuți în lista pentru acordarea primei didactice de către o singură unitate de învățământ, acolo unde au norma de bază, potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Neamț, document obținut de Edupedu.ro. Amintim că școlile vor transmite inspectoratelor școlare, până pe 15 iulie, datele profesorilor pentru primele de carieră didactică de 1.500 de lei.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat miercuri pentru Edupedu.ro că profesorii nu trebuie să completeze nicio cerere pentru prima didactică de 1.500 de lei.

„Persoanele care sunt angajate în cadrul mai multor unități de învățământ (PJ) vor fi trecute în listă de către o singură unitate, acolo unde au normă de bază”, conform ISJ Neamț.

Inspectoratul Școlar Județean Neamț transmite că nu pot beneficia de carduri persoanele aflate în concediu de creștere a copilului sau persoanele care nu mai lucrează în învățământ. Potrivit sursei citate, „în liste nu pot fi incluse persoanele care au ieșit la pensie la sfârșitul anului școlar 2022-2023, decât dacă își vor continua activitatea și în anul școlar 2023-2024, dar nici cadrele didactice asociate angajate prin plata cu ora”.

 

Citește și: Proba scrisă de la Titularizare 2023 a început la ora 9 și durează 4 ore. S-au înscris aproape 32.000 de candidați la concurs

Informații de context

Ordonanța de urgență nr. 58 din 12 iunie este cea care stabilește că aceste prime se vor acorda anual, începând cu luna octombrie 2023 și până în 2027, conform cadrului legal.

În privința listei beneficiarilor, inspectoratele școlare și universitățile asigură transmiterea informațiilor centralizate către Ministerul Educației până la data de 31.07.2023. După aceea, reprezentanții Ministerului Educației centralizează lista beneficiarilor finali și o comunică Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene până la data de 15.08.2023

Art. 6 – (1) Reprezentanții inspectoratelor școlare județene și ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București elaborează lista cu beneficiarii finali, având în vedere informațiile comunicate și asumate de reprezentanții unităților de învățământ preuniversitar de stat. Universitățile de stat elaborează lista cu beneficiari finali potrivit procedurilor proprii. Listele cu beneficiarii finali se elaborează până la data de 15.07.2023.

(2) Lista cu beneficiarii finali conține următoarele informații: nume, prenume, cod numeric personal, adresa de domiciliu/reședință, instituția de învățământ în care își desfășoară activitatea, adresa unității de învățământ; opțiunea beneficiarului final privind locul de primire a măsurii de susținere a activității didactice pe suport electronic.

(3) Reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ Inspectoratului Școlar al Municipiului București și ai universităților de stat asigură transmiterea informațiilor centralizate către Ministerul Educației până la data de 31.07.2023.

(4) Reprezentanții Ministerului Educației centralizează lista beneficiarilor finali și o comunică Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene până la data de 15.08.2023.”

Află mai multe detalii de pe Edupedu.ro 

un comentariu

  1. […] Profesorii care predau în mai multe școli vor fi trecuți în lista pentru acordarea primei didactice de către o singură unitate de învățământ, acolo unde au norma de bază, potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Neamț, document obținut de Edupedu.ro. Amintim că școlile vor… Cititi mai multe aici: Inspectoratele școlare anunță: Profesorii care predau în mai multe școli vor fi trecuți în li… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here