Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” oferă 34 de burse pentru elevi, studenți și doctoranzi

0
fundatia-mitropolit-bartolomeu_anania-burse

Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” oferă pentru anul școlar 34 de burse pentru elevi, studenți, doctoranzi și masteranzi în anul școlar 2017-2018. Pentru aceste burse au fost depuse 62 de candidature, în urma concursului acestea fiind repartizate către 18 elevi, 13 studenţi, 3 masteranzi și un doctorand.

„Pentru a stabili o ierarhie echitabilă, care să reflecte obiectiv și transparent atât performanțele școlare, cât și profilul social și familial al fiecărui candidat, evaluarea dosarelor elevilor de liceu și ale studenților a fost făcută pe baza unei grile de punctaj, în timp ce proiectele de cercetare ale masteranzilor și doctoranzilor au fost evaluate și notate de o comisie de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Mitropolia Clujului.

Astfel, au fost oferite  18 burse pentru elevi de la licee din întreaga țară, în valoare de 200 lei pe lună, burse pentru studenți și masteranzi au un cuantum de 300 lei pe lună, iar cele pentru doctorat, 400 lei.

 

Citește și: Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

 

Cu fiecare bursier, Fundația va încheia un contract în care vor fi prevăzute drepturile și obligațiile ambelor părți pe toată durata derulării bursei, acestea fiind acordate începând cu data de 15 noiembrie 2017.

„Fondul alocat pentru bursele anului școlar și universitar 2017-2018 este de 77.700 lei, iar până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 295 de burse unor tineri din întreaga țară, în valoare totală de 751.800 lei”, mai precizează sursa citată.

Sursă foto: www.crestinortodox.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here