978 de locuri disponibile la Medicină în Târgu Mureş

1

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş organizează, în luna septembrie, o nouă sesiune de admitere pentru mai multe programe de studii, fiind disponibile 978 de locuri, dintre care 385 bugetate sau finanţate din bugetul instituţiei.

„Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş organizează o nouă sesiune de admitere la programele de studii din cadrul Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Inginerie şi Tehnologia Informaţiei, Ştiinţe şi Litere „Petru Maior”, Economie şi Drept. Candidaţii se pot înscrie online (24/ 24) în perioada 1 – 6 septembrie 2023 prin intermediul platformei: https: //admitere.umfst.ro/. În sesiunea de admitere din septembrie sunt disponibile 978 de locuri, dintre care 385 sunt locuri bugetate sau finanţate din bugetul Universităţii (studentul nu achită taxă de şcolarizare), iar 593 sunt locuri cu taxă”, a precizat, joi, UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Vezi și Medicină Cluj-Napoca: simulare online a unui examen de admitere

În ceea ce priveşte admiterea la programele de studii Asistenţă medicală generală, Asistenţă medicală generală (extensia Bistriţa), Nutriţie şi dietetică, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Tehnică dentară, Tehnică dentară (extensia Bistriţa), Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic şi Asistenţă de farmacie (extensia Bistriţa), UMFST Târgu Mureş a arătat că proba de concurs va consta într-un test grilă.

Testul grilă va fi din biologie, cu 50 de întrebări elaborate de comisia de admitere (10 întrebări de tip complement simplu, 40 întrebări de tip complement multiplu), din întrebările de la sfârşitul celor 7 capitole prevăzute ca bibliografie. Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, întrebările au fost restrânse într-un extras, care poate fi descărcat de pe site-ul UMFST.

Înscrierile se fac online 24 /24 h pe platforma admitere umfst.ro, în perioada 1 septembrie ora 09:00 – 6 septembrie 2023, ora 12:00, iar din data de 7 septembrie încep probele eliminatorii la programul Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar şi proba de competenţă lingvistică pentru candidaţii care se înscriu la programele Medicină şi Medicină Dentară.

În 8 septembrie este programat examenul de admitere la programele din domeniul Sănătate, proba practică la programul de studii Educaţie fizică şi sportivă şi proba de competenţă lingvistică pentru programul Arhitectură în limba engleză.

În 11 septembrie este anunţat examenul de admitere pentru programul Arhitectură în limba engleză.

un comentariu

  1. […] Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş organizează, în luna septembrie, o nouă sesiune de admitere pentru mai multe programe de studii, fiind disponibile 978 de locuri, dintre care 385 bugetate sau finanţate din bugetul instituţiei. „Universitatea de Medicină,… Cititi mai multe aici: 978 de locuri disponibile la Medicină în Târgu Mureş […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here