Medicină Cluj-Napoca: simulare online a unui examen de admitere

În data de 17 mai a fost afişată clasificarea finală a candidaţilor, după analiza contestaţiilor

0
examen evaluare premii

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a organizat online, în premieră, un examen de admitere simulat.

„Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ a organizat, în data de 16 mai, cea de-a XI-a ediţie a examenului de simulare a admiterii. Anul acesta concursul s-a adaptat cerinţelor impuse de contextul epidemiologic actual şi s-a desfăşurat în premieră online, pe platforma Hypertalk Education. La concurs s-au prezentat 1.482 candidaţi interesaţi de profesiile din domeniul sănătate”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de UMF.

La Asistenţă Medicală Generală au fost obţinute trei note de 10.

„În data de 17 mai a fost afişată clasificarea finală a candidaţilor, după analiza contestaţiilor. Clasificarea a fost realizată pe programe de studiu. La programul de studiu Asistenţă Medicală Generală au fost obţinute trei note maxime. La programul de studiu Medicină şi Medicină Dentară, nota maximă obţinută a fost de 9,91”, se mai arată în comunicat.

Examene online la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iuliu Haţieganudin Cluj

Începând din luna martie, în cadrul platformei UMF au fost susţinute cursuri de pregătire pentru fiecare program de studio, iar în vederea pregătirii examenului de simulare, a fost adus la cunoştinţa candidaţilor un tutorial privind modalitatea de susţinere a examenului de simulare, cu toţi paşii de parcurs pentru a participa la examen.

„Am dorit să acordăm în continuare un sprijin real elevilor care visează la o carieră în domeniul medical şi să le oferim o modalitate de a-şi testa nivelul de pregătire, dincolo de dificultăţile impuse de condiţiile actuale. Dorinţa crescândă a tinerilor de a deveni profesionişti în sănătate ne bucură şi ne responsabilizează în acelaşi timp”, a declarat rectorul UMF, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Potrivit sursei citate, examenul de admitere în ciclul universitar de licenţă la UMF Cluj-Napoca se va face prin metoda tradiţională, în data de 26 iulie 2020, „cu respectarea cu stricteţe a măsurilor de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor”.

Studiu: Te speli des pe dinți, scapi de diabet

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here