60% din speciile de pești ar putea să dispară din mediile lor până în 2100

1

60% din speciile de pești nu vor putea supraviețui în mediile lor actuale până în 2100, dacă încălzirea globală va atinge, în cel mai rău scenariu, o creștere de 4-5 grade C peste nivelurile preindustriale, arată un studiu publicat recent în Science.

În studiul realizat pe 700 de specii de pești de apă dulce și sărată, cercetătorii au examinat cum încălzirea temperaturii apei duce la scăderea nivelului de oxigen din aceasta, punând în pericol embrionii de pește.

Atentie ! Peștii guppy se concentrează mai mult decât oamenii din ziua de azi !

„O creștere de 1,5 grade C este deja o provocare pentru pești și dacă lăsăm încălzirea globală să persiste, va deveni și mai rău”, a declarat Hans-Otto Portner, climatolog și coautor al studiului publicat în revista Science.

Lumea este deja mai fierbinte cu 1 grad Celsius față de perioada preindustrială și este pe drumul de a fi mai fierbinte cu 3 grade C.

În cel mai optimist scenariu, consideră autorii studiului, acela în care temperatura va crește cu doar 1,5 grade C, doar 10% din specii vor risca să nu supraviețuiască în următorii 80 de ani.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here