Atentie ! Peștii guppy se concentrează mai mult decât oamenii din ziua de azi !

0

Capacitatea de atenție a oamenilor a scăzut de la 12 secunde în 2000, la aproximativ 8 secunde în 2016. Această scădere pare să nu îngrijoreze comunitatea academică din moment ce profeosrii din toată lumea participă la cursuri de predare la clasă care să eficientizeze noțiunea de timp. Tot ceea ce ține de online, de social media, de mediul virtual a creat această cultură fast în toate domeniile si subdomeniile!

Chestiunea este mult mai alambicată din moment ce nu există studii stiințifice conludente sau relevante despre cum lipsa de concentrare ne va afecta comportamentul și inteligența în viitor. Într-o anumită proporție chipul societății viitorului va fi modelat și de această scadere accentuată a concentrației care implică un filtru simplist a informației.

Atentie si concentrare scazuta in randul oamenilor. Mai nou se și plictisesc repede!

 

Plictiseala, lipsa de răbdare sunt și ele un amestec al aceleași probleme, respectiv absența unei disponibilități a indivdului modern de a gândi problema din mai multe unghiuri.

Sloganul ”Nu mai avem timp!” căci muncim cu spor devine un fel de axiomă în societatea capitalistă din păcate deoarece în toate domeniile creativitatea nu este o absență.

Lucrurile nu se întâmplă doar cu oamenii care muncesc în pătrățica lor, respectiv în aria lor restrânsă de exercitarea a profesiei. Avem nevoie și de oameni care văd lucrurile asezate într-un ansamblu bine structurat. Avem nevoie și de oameni cu viziune de ansamblu. Din păcate, numărul acestora scade din moment ce concentrarea si ideea de atentie devin o floare rară în societate. Gândirea ca proces mental cognitiv devine perimată sub aspectul actualității. Din acest punct de vedere statistica prezintă date îngrijorătoarea!

Detalii și cifre despre această analiză privind scăderea gradului de concentrare gășiți aici.

Să nu uităm: Peștii guppy sunt capabili să se concentreze mai mult ca oamenii din ziua de azi!

Autor: Alexandru Filimon

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here