6 medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe din Bali

0

Lotul de juniori al României a cucerit o medalie de aur și cinci medalii de argint la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Bali (Indonezia), anunță Ministerul Educației.

Marele performer este Sergiu Petrușca, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, laureat cu medalia de aur.

De asemenea, au obținut rezultate remarcabile, medaliate cu argintMiruna Ioana Belciu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Alexandra Bianca Petrescu și Maria Ioana Popa (clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iași), Ioana Daria Radu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din București), respectiv Răzvan Ovidiu Hârșan (clasa a X-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București)

Miruna Ioana Belciu și-a egalat performanța de la ediția anterioară, fiind la a doua medalie de argint în această competiție.

Citește și: Spectacol de teatru, colinde și cadouri pentru copii de la Moș Crăciun, sâmbătă, la Facultatea de Drept. Intrarea este liberă

 

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acoperă trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Participanții susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi).

La ediţia din acest an au participat 276 de elevi din 48 de ţări.

Sursă foto: www.epochtimes-romania.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here