3500 de tablete au ajuns la elevi prin grija Salvați Copiii România

0
copii-gradinite-salvati-copiii

Salvați Copiii România a achiziţionat în regim de urgență 500 de tablete cu acces la internet, pe lângă cele 3000 tablete deja donate şi achiziţionate cu fonduri de la companii.

Organizația anunță printr-un comunicat de presă că tabletele vor fi donate copiilor din zone roșii (educație exclusiv online), sau galbene (participare școlară hibrid – clasic și online), al căror drept la educație e îngrădit în lipsa unui dispozitiv care să permită participarea școlară reală. Organizația face un apel public şi invită publicul larg să se alăture pentru ca toți copiii aflați în această situație gravă de excluziune școlară să își poată exercita dreptul universal la educație.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a declarat: ”E o situație de urgență, sunt câteva mii de copii care sunt puși într-o situație critică de neparticipare școlară, pentru că nu au cum să acceseze cursurile online. E inadmisibil că s-a ajuns aici și că tocmai copiii vulnerabili sunt sacrificați, dar e imperios necesar mai întâi să identificăm o soluție și apoi să lucrăm la un plan pe termen lung, care să nu mai permită astfel de situații. Facem un apel la solidaritate, mai e nevoie de cel puțin 4.500 de tablete cu acces la internet. Echipele Salvați Copiii sunt pe teren, culeg date și se asigură că sprijinul ajunge nemijlocit la beneficiari”.

Studiul Salvați Copiii: jumătate dintre copiii din România nu au acces la o tabletă sau la un computer

Până acum, Salvați Copiii a reușit să mobilizeze mecanisme de finanțare pentru a dota 3.000 de copii cu tablete pentru a putea participa la cursuri online.

Datele studiului ”Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” realizat de Salvați Copiii România arată că aproape jumătate dintre copiii din România nu au acces la o tabletă sau la un computer, singurele dispozitive care pot permite o participare reală la lecțiile online.

Închiderea școlilor și organizarea arbitrară a unor cursuri școlare online, acolo unde a fost posibil și fără instrumente de evaluare a calității procesului de educație, a dus la situații-limită.

Anisie: obiectivul ministerului este ca până în toamnă să asigure laptop-uri sau tablete pentru toţi elevii

Mii de copii au fost lăsați în afara școlii și puși în pericol. Cu câteva zile după ce anul şcolar a început, încă sunt copii cărora le este teamă că sistemul i-a uitat spun ONG-iștii. Este imperios necesar și urgent să restabilim, împreună, dreptul real la educație pentru toți copiii vulnerabili.

O altă cercetare din august a Salvați Copiii, desfășurată în 144 de școli, a evidențiat că rețeaua deficitară de cabinete medicale și de personal specializat este una dintre problemele majore din școli, deși 80% au optat pentru pentru reîntoarcerea în clase în format clasic, față în față.

Persoanele fizice care vor sa susțină începerea școlii în siguranță pentru toți Copiii, o pot face donând online pe https://bit.ly/3k22P0W.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here