27.000 de elevi şi peste 7.000 de angajaţi, infectaţi cu SARS-CoV-2

2
elev-recas-timisoara-batut-spital

Un număr de 27.000 de elevi şi peste 7.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Ultimele raportări arătau că sunt 27.000 de elevi infectaţi şi sunt peste 7.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ. Deci era vorba de un procent de sub 1% din perspectiva copiilor şi era un procent de aproape 3% din perspectiva angajaţilor din învăţământ”, a precizat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Vezi și Demers PEDAGOTECA: Soluția pentru deschiderea școlilor. Cum se poate lupta împotriva SARS COV 2 la interior

Potrivit lui Cîmpeanu, nu este necesară o revizuire a regulii conform căreia clasele trec în sistem online la apariţia a trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. El a oferit exemplul Franţei, unde nu se trece în online „nici măcar la apariţia unui număr de şapte, opt sau zece elevi infectaţi” în aceeaşi clasă.

„În România, pe baza unor considerente epidemiologice ce ţin de rata de vaccinare, ce ţin de nivelul de respectare a regulilor, ce ţin de mai mulţi factori, s-a decis că, totuşi, este o măsură necesară, cu atât mai mult cu cât definiţia unui focar se referă exact la apariţia a trei cazuri. Deci, conform legislaţiei din România, dacă ai trei cazuri în aceeaşi clasă, pot fi asimilate unui focar şi dacă este un focar este firesc să suspendăm activitatea. Este un lucru pe care l-am agreat împreună cu Misterul Sănătăţii, se păstrează acea regulă”, a explicat ministrul.

El a amintit că ziua de joi este ziua de referinţă privind modul de desfăşurare a cursurilor în săptămâna ce urmează, în funcţie de gradul de ocupare la nivel judeţean a paturilor destinate pacienţilor COVID.

„Ziua de joi este ziua de referinţă din perspectiva numărului de paturi ocupate din paturile destinate pacienţilor cu COVID. Această situaţie este făcută publică de către Ministerul Sănătăţii şi generează modul de funcţionare pentru întreaga săptămâna viitoare. Aşteptăm şi noi ziua de joi, de mâine, pentru a vedea dacă vreun judeţ din România a atins pragul de 75%. Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci şcolile şi grădiniţele din acel judeţ vor intra în sistem online, din păcate, până când rata de ocupare a paturilor va ajunge, subliniez, la 70%, nu la 75%. Dar aşteptăm ziua de mâine, să vedem dacă este vreun judeţ în această situaţie”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

2 comentarii

  1. […] Un număr de 27.000 de elevi şi peste 7.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. „Ultimele raportări arătau că sunt 27.000 de elevi infectaţi şi sunt peste 7.000 de angajaţi din sistemul de… Cititi mai multe aici: 27.000 de elevi şi peste 7.000 de angajaţi, infectaţi cu SARS-CoV-2 […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here