10 medalii pentru elevi români la Campionatul European de șah rapid și blitz

0

Românii s-au întors cu 10 medalii de  la Campionatul European de șah rapid- două de aur, șase de argint și două de bronz, informează site-ul oficial al campionatului, citat de Agerpres. Campionatul a avut loc în Serbia, la Novi Sad în perioada 26-30 decembrie 2016.

Cele două medalii de aur au fost cucerite de Mihnea Costachi la şah blitz şi dezlegări, categoria băieţi 18 ani. Medaliile de argint au fost obţinute de Mălina-An­dreea Aciu la rapid, blitz şi dezlegări, categoria fete 14 ani, David Gavrilescu la blitz, băieţi 14 ani, Teodor-Cosmin Nedelcu la dezlegări, băieţi 10 ani.

La echipe, categoria sub 18 ani, România a fost reprezentată de Mihnea Costachi, David Gavri­lescu, Alexandru Banzea şi Mălina Aciu. Cele două medalii de bronz au fost obţinute de Mihnea Costachi la şah rapid, băieţi 16 ani şi superfinală. Superfinala reprezintă o probă specifică pentru campio­natele europene de şah rapid, similară cu o gală a laureaţilor, la care participă toţi câştigătorii, la startul ei aflându-se medaliații de la toate categoriile de vârsta din proba de șah rapid.

Citește și: Istoria românilor, falsificată în manualele aprobate de minister

 

Competiția din Serbia a fost organizată în mod separat, pentru fete și open, pentru categoriile de vârstă cuprinse între 8 și 18 ani.

Competiţia din Serbia a fost organizată separat, pentru fete şi „open”, la categoriile de vârstă cuprinse între 8 şi 18 ani. La aceste campionate  au fost prezenți 300 de șahiști din 22 de țări. România a avut 10 reprezentanți la această ediție a Campionatului European de șah rapid și blitz pentru copii și juniori: Teodor-Cosmin Nedelcu, Răzvan-Gabriel Chivu, David Gavrilescu, Mihnea Costachi, Alexandru-Bogdan Banzea, Andrei-Theodor Dolana, Robert-Paul Năstase, Matei-Ionuț Acsinte, Mălina-Andreea Aciu și Andreea-Cristina Năstase.

Sursă foto: www.youthchess.org

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here