Între copilărie și carieră, Ana Raicu din nou pe scenă alături de corala I. C. Danielescu

0

Ce poate fi mai frumos, într-o seară mohorâtă de decembrie, decât să stai la căldură într-o sală plină de oameni cu sufletele şi mai calde, şi să asculţi minunatele colinde ale Crăciunului?

În seara de 17 decembrie, corala mixtă “Ioan Cristu Danielescu” a oferit publicului ploieștean un spectacol deosebit din care nu au lipsit momentele comice, decorurile impresionante și vocile gingașe de copii.

Invitaţii speciali ai serii au fost talentata Ana Raicu, elevă a Colegiului nostru, Maria Ilinca și compozitorul Horia Moculescu, alături de frumoasa prezentatoare Alexandra Velniciuc.

Tânăra și suava Ana Raicu, de doar 10 ani, și-a făcut apariția pe scenă precum un îngeraș, îmbrăcată într-o rochie albă ca zăpada, care îi scotea în evidență trăsăturile angelice și privirea inocentă cu care ne-a fermecat pe loc.

Elevă la clasa de vioară a domului profesor Nicole Comăniță, Ana Raicu a interpretat Concertul în la minor de J.S.Bach acompaniată la pian de Mihai Nichita, dar ne-a arătat că poate cocheta de asemenea și cu muzica ușoară, cântând “Scrisoare deschisa către Moș Crăciun”, o  deosebită a maestrului Valentin Gruescu.

Sala era plină, oamenii amorţiti de frigul de afară încercau să îşi ocupe locurile. Agitaţia a durat zeci de minute, după care mai multe lovituri de gong anunţau publicul că spectacolul e pe cale să înceapă. Membrii coralei, muzicieni remarcabili, ne-au delectat pe parcursul întregii seri cu colinde tradiţionale româneşti, dar şi cu cântece din repertoriul internaţional dedicate Crăciunului.

Dirijorul corului, Valentin Gruescu, a reuşit într-un mod atât de frumos și natural să îmbine în acest spectacol momentele a capella ale corului cu sonoritățile pianului, dar totodată şi cu clipele de recitare ale frumoasei prezentatoare Alexandra Velniciuc, cu scopul trecerii de la un moment artistic la altul. De-a lungul spectacolului, la pian a acompaniat Mihai Măniceanu.

Din programul concertului au făcut parte lucrări precum: Noël – Adolphe ADAM, Colindul clopotelor – Valentin Teodorian, Sus boieri – I. Cristu Danielescu, Plecarea magilor – D. G. Kiriac, Visul legănat – Valentin Gruescu sau Candlelight Carol – John Rutter şi multe altele.

Concertul a fost unul deosebit, propunându-și evocarea unei seri perfecte de Crăciun, în care pentru câteva ore uiţi de problemele care te aşteaptă dincolo de cortina spectacolului,  trăieşti şi simţi odată cu cei de pe scenă  emoţiile unui asemenea eveniment.

Scris de Andreea Dragu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here