2 aprilie- Ziua internaţională a cărţii pentru copii

0
carti-copii-ziua-internationala

Începând din 1967, cu ocazia aniversării scriitorului Hans Christian Andersen, la 2 aprilie, este celebrată Ziua internaţională a cărţii pentru copii, cu scopul de a insufla plăcerea de a citi şi pentru îndreptarea atenţiei către cărţile pentru copii, notează site-ul Consiliului Internaţional al Cărţilor pentru Tineri, ibby.org.

 

În fiecare an, o reprezentanţă naţională a Consiliului Internaţional al Cărţilor pentru Tineri (IBBY) devine sponsorul internațional al evenimentelor organizate. Se alege o temă și se invită un autor proeminent din țara gazdă să scrie un mesaj copiilor lumii și un ilustrator cunoscut să proiecteze un poster. Aceste materiale sunt utilizate în moduri diferite pentru a promova cărțile și lectura. Multe secțiuni IBBY promovează Ziua Internaționață a cărții pentru copii prin intermediul mass-media și organizează activități în școli și biblioteci publice.

IBBY Slovenia este sponsorul din acest an al evenimentului. Mesajul a fost transmis de scriitorul Peter Svetina, iar posterul a fost realizat de Damijan Stepancic.

Mesajul scriitorului Peter Svetina

„Cuvintele în poezie și în povești sunt mâncare. Nu hrană pentru organism, nu mâncare care vă poate umple stomacul. Dar hrană pentru duh și hrană pentru suflet. (…) Foamea de cuvinte se manifestă diferit: ca tristețe, uitare, aroganță. Oamenii care suferă de acest fel de foame nu-și dau seama că sufletele lor tremură de frig, că trec pe lângă ele fără să observe. O parte a lumii lor fuge de ei fără ca ei să fie conștienți de asta. Acest tip de foame este însoțit de poezie și povești.”

 

Ce se întâmplă cu examenele naționale și când reîncepe școala

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here