15 februarie 2023. Ziua Națională a Lecturii în România. Mesajul transmis de ministrul Educației

1
ziua națională a Lecturii
15 Februarie este cunoscută în România ca fiind ziua națională a lecturii. Această zi a fost a fost prmulgată de președintele Klaus Iohannis în 2022 și dacă anul trecut, pintre activitățile enumărate, profesorii din întreaga țară trebuiau să citească la oră fixă, anul acesta, ministrul Educației propune o serie de activități pentru profesori.

Recomandările Ministrului Educației pentru ziua națională a lecturii

Ziua națională a lecturii a fost promulgată pentru a conștientiza importanța lecturii în viața oamenilor și mai ales a copiiilor și adolescenților.

„Copiilor din ciclul antepreșcolar/preșcolar cadrele didactice le vor citi cărți potrivite vârstei”, conform Ministerului Educației, citat de Edupedu.

Ministerul Educației propune o serie de activități școlare pentru această zi:

  • „cluburi de lectură organizate pentru elevi și împreună cu aceștia;
  • întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori;
  • ateliere de scriere creativă și/sau ilustrare de carte;
  • vizite și/sau activități organizate la bibliotecă sau librărie, inclusiv prezentări ale serviciilor oferite de bibliotecile locale, județene și/sau metropolitane;
  • expoziții cu desene ale personajelor preferate;
  • discuţii despre drepturile de autor;
  • expoziții de carte organizate cu sprijinul editurilor și librăriilor.”

Mesajul transmis de Ministrul Educației de ziua națională a Lecturii

„Sărbătorim, astăzi, Ziua Națională a Lecturii.
Lectura – imaginație, sursă de inspirație, cunoaștere și descoperire neîncetată, călătorie în lumi pe care realității i-ar fi imposibil să ni le arate. Sursă de bine, de regăsire și de creștere. Profunzime, când totul este la un click distanță.
De Ziua Națională a Lecturii, mulțumim tuturor oamenilor școlii care, înțelegând cât de important este să #CitimZideZi, deschid copiilor drumul spre lumea cărții.
Astăzi, școala va fi loc de călătorie în universul cărților preferate. Ne vom bucura dacă veți împărtăși cu noi, în comentarii, momente din activitățile acestei zile – pentru ca binele să fie cunoscut și pentru că fiecare exemplu poate fi sursă de inspirație pentru ceilalți!”, este mesajul scris de ministrul Educației pe pagina de Facebook.

un comentariu

  1. […] 15 Februarie este cunoscută în România ca fiind ziua națională a lecturii. Această zi a fost a fost prmulgată de președintele Klaus Iohannis în 2022 și dacă anul trecut, pintre activitățile enumărate, profesorii din întreaga țară trebuiau să citească la oră fixă, anul acesta, ministrul… Cititi mai multe aici: 15 februarie 2023. Ziua Națională a Lecturii în România. Mesajul transmis de ministrul Educație… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here