Lipsa educației duce România în prăpastia păcălelilor

0

Motto: „În zece ani ce de-a lingăi

Nu se văzură-n slujbe mari,
Câţi oameni fără căpătâi
N-ajunseră milionari!
Veniţi şi voi, străini calici,

Şi strângeţi tot ce-a mai rămas!…
. . . . . . . . . . . . . . .
Ce să mai faci? Ce să mai zici?

Sărmană ţară de pripas!”

Spunea Alexandru Vlahuță în „Țară de pripas”.

Citiți și Educați-vă copiii să fie patrioți

Fără noimă arta trădării este la ea acasă. Vă plac manelele și faceți politică lăutărește, tehnocraților. Toți vă pricepeți, iar miza este una singură: mințiți mult, faceți puțin.

Să vină Brătienii și să vadă cum puciuri mari se uneltesc sub dreapta a căror căpătâi au stat.

Nu merge fraților la nesfârșit cu japca, să pui șaua pe români. Nu poți să pretinzi la nesfârșit că ești evlavios, pe când în inimă porți doar venin.

Vă puneți la zid unii pe alții și vă dați în gât, creându-vă propriile furtuni, după care vă supărați că plouă.

Românii: „arbitrii de eleganță”… O, Doamne! Așa suntem descriși de compatrioții care vă distrează în odele fredonate pe la petrecerile voastre grandioase.

Invocați-l pe Dumnezeu în campaniile electorală și în fața justiției, dar în fața românilor care mor în spitale?

Am întâlnit inși obscuri care s-au leapădat fără jenă și cu foarte mare ușurință de cei față de care mai târziu, în viață s-au lovit în diferite conjuncturi și situații. În funcție de interesul personal, cei din urmă nu mai erau proști și urâți, ci deștepți și frumoși. Ce au făcut oare? I-au reevaluat fără scrupule și remușcări, uitând tot ce au spus despre ei mai-nainte? Dezgustător!

Mișeii fără graniță și lipsiți de patriotism în suflet, se știu, contemporani ai trădării. Nu au principii și josnic, mușcă mâna stăpânului lor. Mielușelul acela blând care a crezut naiv în ei.

România jocurilor de culise

În urbea lui Caragiale, sunt mulți aceia care, fără nicio ezitare l-au mușcat nemilos pe cel care a vrut să construiască, nu să dărâme.

L-au denigrat, lăsându-l pradă uitării, exemplu al fărădelegilor, dar ei? Hiene, veșnic însetate de sânge! Ajunge!

România geme de incultură, iar miniștrii educației zbiară dintr-un guvern ilegitim că vor să mai scoată din programa școalară, câteva ore de română și istorie. Sictir!

Pribegi la ceas de seară să fim la granița țării noastre, căci ne este lehamite de ei. Așa-zișii tehnocrați ONG-iști, politicieni blatiști și lideri peste un popor naiv cu oameni moi!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here