Workshop de film pentru adolescenți, desfășurat în cadrul proiectului festival “Super”

0
Foto: superfestival.ro

Adolescenții pasionați de cinematografie sunt invitați să se înscrie și să participe la workshop-ul de film desfășurat în cadrul proiectului festival “Super”. Acesta este stabilit să aibă loc în București în perioada 30 august – 6 septembrie și își propune să respecte toate regulile de protecție sanitară în contextul actual.

Sunt invitați să participe adolescenți care doresc sau au o pasiune pentru mediul audiovizual, nefiind necesară o tangență anterioară. Formularul de înscriere se găsește aici. Deadline înscrieri: 24 mai. 

“Primele două zile (n. red. 30 și 31 august) vor fi dedicate întâlnirilor și discuțiilor cu trainerii Sarra Tsorakidis, Carmen Tofeni, Dragoș Apetri și Călin Boto. În cadrul întâlnirilor cu trainerii, participantele și participanții vor fi îndrumați în procesul de realizare al unui film de scurtmetraj, învățând totodată care sunt pașii necesari, dar și cum să se raporteze critic la alegerile lor și la limbajul cinematografic. În următoarele zile, aceștia vor fi împărțiți în echipe, vor filma și monta scurtmetrajele lor. Filmele vor fi proiectate în ultima zi de festival, pe 6 septembrie.”, menționează organizatorii.

Vezi și Cîmpeanu: Două sesiuni la bacalaureat şi evaluarea naţională; examenele se susţin cu prezenţă fizică

Se precizează că numărul locurilor este limitat la 12 persoane.

Ce trebuie să trimită participanții doritori:

3 sinopsis-uri de filme pe care ar vrea să le facă la workshop-ul Super (bazate pe idei originale, de câte un paragraf fiecare);
un scurtmetraj făcut de ei și/sau 5 fotografii;
o scurtă descriere a lor, în care să spună de ce vor să participe la acest workshop, ce așteptări au de la atelier și dacă au o cameră cu care ar putea filma. Se pot înscrie la workshop și cei care nu dețin o cameră (acest lucru nu le va afecta aplicația).

Întrucât atelierul este sprijinit de Institutul Francez din București, filmele discutate în cadrul întâlnirilor vor face parte din cinematografia franceză.

În cazul în care situația epidemiologică nu permite activitatea în format fizic, aceasta se va muta în mediul online.

 

 

 

 

 

Sursa: edupedu.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here