UVVG Arad și Aristoteles Workshop vor organiza un atelier de producție de filme documentare

0
uvvg-arad-aristotel-workshop-filme-documentare

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad (UVVG) și Primăria Șiria au stabilit săptămâna trecută o colaborare cu Aristoteles Workshop  pentru organizarea unui atelier de producție de filme documentare care va avea loc în această vară. Acesta va dura 5 săptămâni și va reuni studenți din întreaga lume alături de cei de la UVVG.

Parteneriatul a fost stabilit în cadrul unei întâlniri organizate de UVVG Arad la Casa Universitarilor şi Studenţilor la care au fost prezenți Cristina Hoffman, fost director al Institutului Cultural Român din Berlin și soțul acesteia, cunoscutul producător de film documentar Dan Nuţu. Cei doi soți sunt producători de filme documentare în cadrul Aristoteles Workshop și sunt apreciați ca importante personalități culturale ale României plecate peste hotarele țării. Alături de cei doi cineaşti s-a aflat şi o delegaţie a comunei Şiria și reprezentanți ai UVVG.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a subliniat importanţa vizitei şi a proiectului şi i-a acordat Cristinei Hoffman, în numele doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci şi al Senatului Universitar, Diploma de Onoare a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

 „Important este să creăm o colaborare şi sunt convinsă că vom face lucruri importante anul acesta împreună şi sper ca studenţii de la Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» din Arad să profite de experienţa noastră şi noi de ei. Cred că este foarte important ca odată începută această colaborare să aibă şi continuitate”, a declarat Cristina Hoffman.

uvvg-arad-aristotel-workshop-filme-documentare
Dan Nuțu și Cristina Hoffman

În urma discuţiei pe care am avut-o cu d-na. director Cristina Hoffman, am realizat că, noi, şirienii, suntem prea mici pentru un lucru atât de important pe care doamna Hoffman l-a realizat până acum şi pe care doreşte să-l continue. Noi dorim foarte mult să implicăm toate autorităţile care doresc să susţină acest proiect: Consiliul Judeţean Arad, Primăria Arad şi Universitatea de Vest «Vasile Goldiş»”, a precizat Valentin Bot, primarul Comunei Şiria.

Citește și: Bursele de merit olimpic internaţional vor fi acordate şi pentru menţiuni

 

Producătorul de film docomentar Dan Nuţu a subliniat faptul că, „cel mai important lucru şi pe baza căruia noi alegem este un sample de 2-3 minute, un exemplu de ce au făcut până la a aplica pentru acest atelier, un filmuleţ scurt fie de montaj, cameră sau regie”.

Despre Cristina Hoffman

Cristina Hoffman a plecat din România în 1978, după ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București – secția actorie. A lucrat o perioadă la München, ca script girl și asistent de film, iar în anii ’80 s-a mutat la Paris, unde s-a specializat în montajul de film și video. A lucrat pentru diverse posturi de televiziune – ZDF, ARD, France 5 – înainte să se profileze pe producția și coproducția de filme de televiziune și de cinema.

În ultimii 17 ani a fost reprezentanta German Films în Franța. Șase ani a făcut parte și din comitetul de selecție al Festivalului de Film de la Berlin, fiind în același timp delegata Berlinalei în țările Europei Centrale și de Est. Din 2007 a colaborat și cu Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes. În România a inițiat seria de workshop-uri Aristoteles, care au loc cu sprijinul ARTE France – un workshop în care studenți sau absolvenți de film din Europa Centrală și de Est învață, într-o lună și o săptămână, să însoțească un film documentar de la idee la produs final.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here