vineri, 25 aprilie 2025

CELE MAI CITITE

UPDATE: Barem de corectare – Simulare BAC 2025. Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, a început la ora 9

UPDATE:

Baremul de corectare de la Istorie, simulare BAC 2025, publicat de Ministerul Educației

Subiectele și baremul de la simularea la Istorie susținută marți, 25 martie, de elevii de clasa a XII-a au fost publicate de Ministerul Educației. Simularea la Istorie a fost susținută de liceenii de la profilul umanist, precum și de la filiera vocațională, cu excepția celor de la specializarea învățători-educatoare.

Elevii au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele. Liceenii de la real, tehnologic, militar și pedagogic, specializarea învățători-educatoare, au dat simularea de astăzi la Matematică.

Barem Istorie:

Subiect Istorie:

- Publicitate -

Rezultatele de la simulare, pe 8 aprilie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. La simularea Evaluării Naționale 2025 pentru elevii de clasa a VIII-a, rezultatele urmează să fie comunicate pe 31 martie.

Calendar Simulare Bacalaureat 2025:
  • 24 martie 2025: ⁠Limba și literatura română – probă scrisă
  • 25 martie 2025: ⁠Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
  • 26 martie 2025: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
  • 27 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 8 aprilie 2025: Comunicarea rezultatelor

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Proba de Matematică sau Istorie din cadrul simulării Bacalaureatului 2025, susținută în funcție de profilul urmat de elevii de clasa a XII-a, a început marți, 25 martie, la ora 09:00 și are o durată de trei ore. Accesul în săli a fost permis până cel târziu la ora 08:30.

Simulare BAC 2025. Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, a început la ora 9

Luni, 24 martie, s-a desfășurat proba scrisă la Limba română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2025, la care aproape 22.000 de elevi au absentat.

Simularea continuă marți cu proba obligatorie a profilului: Matematică pentru elevii de la real (mate-info și științele naturii), pedagogic și tehnologic, respectiv Istorie pentru cei de la profilul uman.

În jurul orei 9, subiectele multiplicate vor fi aduse în săli în plicuri sigilate de către profesorii din comisia de organizare și distribuite elevilor, care vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Conform procedurii, „timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării examenului național de Bacalaureat este de trei ore”.

- Publicitate -

Vezi și: Bareme de corectare și notare pentru simularea examenului de Bacalaureat 2025 – Limba și literatura română

Elevii vor semna un proces-verbal pentru confirmarea primirii subiectului corespunzător. La probe, aceștia trebuie să folosească pix sau stilou cu pastă albastră. Pentru proba de Matematică, este permisă utilizarea creionului, a riglei sau a raportorului transparent pentru desene. De asemenea, la proba de Limba română și la proba la alegere, elevii pot face notițe cu creionul, dar doar pe ciornă sau pe subiect, nu și pe lucrarea care va fi predată spre corectare.

Conform metodologiei de organizare a examenului de Bacalaureat din 2010, pe care se bazează desfășurarea BAC 2025 și a simulării, „candidații care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat că aproximativ 123.000 de elevi de liceu vor susține simularea în 1.318 centre de examen. De regulă, notele nu sunt trecute în catalog, însă, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate, conform informării MEC.

Calendar Simulare Bacalaureat 2025:
  • 24 martie 2025: ⁠Limba și literatura română – probă scrisă
  • 25 martie 2025: ⁠Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
  • 26 martie 2025: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
  • 27 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 8 aprilie 2025: Comunicarea rezultatelor

Sursa: edupedu.ro

- Publicitate -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE