Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi a strâns deja peste 4000 de dosare pentru înscriere

0
universitatea-dunarea-de-jos-galati

Un număr de 4.029 de dosare au fost validate la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, după finalizarea etapei de înscriere a candidaţilor la Admiterea 2020, sesiunea iulie, număr aproape dublu faţă de anul trecut, când au fost depuse 2.611 dosare, a declarat rectorul instituţiei de învăţământ superior, Lucian Georgescu.

Potrivit acestuia, din numărul total de dosare, 2.616 sunt cu opţiuni pentru locurile bugetate, iar peste 1.100 s-au înscris pe platforma de înscriere online.

„Rezultatele sunt foarte bune, în condiţiile în care înscrierile din acest an s-au derulat pe fondul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. Platforma de înscriere online a fost creată într-un termen extrem de scurt, aproape două luni de zile. Peste 1.100 de candidaţi s-au înscris pe această platformă online. În anul 2019, la sesiunea de admitere din iulie au fost depuse 2.611 dosare. Prin urmare, cele 4.029 de dosare depuse anul acesta reprezintă un salt foarte mare. Toate acestea se datorează unor campanii de promovare duse atât în mass-media şi pe reţelele de socializare, cât şi prin discuţii directe cu candidaţii din licee”, a precizat Lucian Georgescu.

Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, record de înscrieri la prima sesiune pentru studiile de licenţă

Cel mai mare număr de dosare a fost depus la facultăţile de Economie şi Administrarea Afacerilor, Medicină, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice şi Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică.

Următoarea etapă a Admiterii 2020 se va desfăşura până pe 28 iulie, perioadă în care toţi candidaţii care vor să-şi valideze locul la admitere trebuie să-şi depună diploma de Bacalaureat în original.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a scos la concurs anul acesta 1.714 locuri la licenţă la buget şi 2.372 de locuri la taxă.

Calitatatea precară a aerului din grădinițe – cauza apariției virusului gripal și a altor infecții. Ce soluții există?

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here