Universitatea Dunărea de Jos oferă aproape 1400 de locuri pentru a doua sesiune de admitere

0
universitatea-dunarea-de-jos-admitere

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi oferă pentru a doua sesiune de admitere pentru studii de licență din acest an 1.381 de locuri, dintre care 434 la buget şi 947 cu taxă, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ superior, Bogdan Nistor, potrivit Agerpres. Acesta a mai spus că această sesiune de admitere se va desfăşura în perioada 16 august – 10 septembrie.

Admitere de bază de dosar, cu două excepții

Spre deosebire de prima sesiune, admiterea se va face pe bază de dosar, cu două excepţii, Facultatea de Arte şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la care candidaţii vor susţine probe de aptitudini eliminatorii, în zilele de 12 şi 13 septembrie. Pe 14 şi 15 septembrie vor avea loc redistribuirile finale şi afişarea rezultatelor.

Locurile disponibile pentru fiecare facultate în parte

Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Inginerie (126 la buget şi 134 cu taxă), Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (83 la buget şi 107 cu taxă), Facultatea de Inginerie şi Agronomie Brăila (68 la buget şi 48 cu taxă), Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (47 la buget şi 110 cu taxă), Facultatea de Ştiinţe şi Mediu (46 la buget şi 40 cu taxă). Cele mai puţine locuri sunt disponibile la Facultatea de Arte (cinci la buget şi 12 cu taxă).

Citește și: Radu Gyr – condamnat la moarte de către comuniști pentru o poezie

Există şi două facultăţi care organizează concurs doar pentru locurile cu taxă, cele la buget fiind deja ocupate din prima sesiune: Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, cu 60 de locuri la taxă şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu 53 de locuri la taxă.

La prima sesiune de admitere pentru studiile de licenţă au fost 3.790 de locuri, dintre care 1.748 la buget şi 1.590 cu taxă, pentru care s-au înscris 2.306 candidaţi.

Taxa de înscriere este de 150 lei/facultate, informaţii suplimentare fiind disponibile pe site-ul www.admitere.ugal.ro.

Sursă foto: www.viata-libera.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here