Universitatea care organizează cursuri gratuite de pregătire pentru BAC

0
universitatea-transilvania-brasov-cursuri-pregatire-bac

Universitatea „Transilvania” din Braşov organizează gratuit, pentru al cinclilea an consecutiv, cursuri de pregătire pentru bacalaureat, la limba şi literatura română şi la matematică, cu precădere pentru elevii claselor a XI-şi a XII-a, a declarat rectorul Universităţii Transilvania, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, citat de Agerpres.

„Faptul că organizăm pentru al cincilea an consecutiv aceste cursuri de pregătire înseamnă că a fost o reacţie din partea celor din liceu şi pe noi ne avantajează ca instituţie, pentru că în acest fel o să-şi promoveze examenul de bacalaureat şi o să devină studenţii noştri sau ai altor Universităţi. Întâlnirile noastre cu elevii sunt foarte importante,stilul de la universitate este altul decât la liceu. Un procent de 60% dintre absolvenţii de bacalaureat de la liceele din Braşov, devin studenţii Universităţii Transilvania, lucru care ne bucură“, a punctat rectorul Universităţii Transilvania.

Citește și: Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava are cele mai multe brevete de invenție în 2016

 

Decanul Facultăţii de Litere din Universitatea „Transilvania”, conf.univ.dr. Adrian Lăcătuş observa că elevii aproape nu mai folosesc deloc e-mail-ul: „Lucrează pe reţelele de socializare, deci noi trebuie să gândim că interacţionăm cu un alt tip de student tot timpul, şi asta este pentru noi o mare provocare pentru că noi vrem să le transmitem aceleaşi exigenţe, acelaşi mod de a lucra, aceeaşi responsabilitate, şi ei au totuşi un alt profil mental. Încercăm să ţinem pasul cu vremurile de acum fără a abdica de la misiunea noastră de a le cultiva totuşi valorile ştiinţei, şi ale adevărului, şi responsabilitatea pentru ceea ce fac”, a precizat acesta.

Cursurile de limbă română organizate de Universitatea „Transilvania”

La limba şi literatura română se vor organiza şapte cursuri, săptămânal, în fiecare zi de vineri începând din trei martie, cu o pauză în luna aprilie, după care vor fi reluate în luna mai. Cursurile vor avea o durată de două ore şi vor fi susţinute de şase cadre didactice de la Facultatea de Litere. Acestea vor cuprinde materia de bacalaureat, atât pentru elevii de la profil uman, cât şi pentru cei de la profil real, a spus sursa citată.

Cursurile de matematică

La matematică se vor organiza un număr de 14 cursuri începând din 2 martie până în 15 mai. În total 14 cadre didactice de la Facultatea de Matematică şi Informatică vor ţine cursurile, iar ultimele două cursuri vor fi dedicate rezolvării variantelor de bacalaureat, a precizat cof.univ.dr. Eugen Păltânea, de la Facultatea de Matematică -Informatică a Universităţii „Transilvania”.

Sursă foto: www.blog.toprankers.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here