O elevă a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti este câştigătoarea din România a concursului „Juvenes Translatores”

0
juvenes-translatores-7

Alina Cristiana Tache, elevă în clasa a XI-a la profilul filologie bilingv engleză, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, este câştigătoarea din România a concursului „Juvenes Translatores”, informează un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, citat de Agerpres.

Pe 6 aprilie se primesc trofeele și premiile pentru concursul Juvenes Translatores”

Potrivit sursei citate, 28 de elevi din învăţământul secundar, câte unul din fiecare stat membru, vor fi invitaţi la Bruxelles pe 6 aprilie pentru a-şi primi trofeele de la comisarul european responsabil pentru buget şi resurse umane, Gunther Oettinger. Pe lângă trofeu, câştigătorii vor primi un premiu şi o diplomă.

„Îi adresez felicitările mele elevei Alina Cristiana Tache, câştigătoarea din România a celei de-a zecea ediţii a concursului! Părinţii şi profesorii săi trebuie să fie foarte mândri de această realizare şi o aplaud pentru că a răspuns provocării şi a dat dovadă de un talent atât de promiţător”, a spus comisarul Gunther Oettinger, citat în comunicat.

Concursul Juvenes Translatores” este la a X-a ediţie

Pentru a zecea oară din 2007, peste 3 000 de elevi din întreaga Uniune Europeană au tradus texte având ca subiect limbile străine şi traducerea. Ei au putut alege oricare dintre cele 552 de combinaţii posibile între oricare două dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Pasionată de limbile străine şi deja extrem de interesată de profesia de traducător, câştigătoarea din România a tradus din germană în română şi este convinsă că obţinerea premiului Juvenes Translatores va avea consecinţe pozitive asupra viitoarei sale cariere.

Citește și: Universitatea care organizează cursuri gratuite de pregătire pentru BAC

„Ce este însă uimitor în privinţa Alinei este faptul că, deşi nu a călătorit şi nu a învăţat în ţările de limbă germană, reuşeşte cu multă uşurinţă şi naturaleţe să atingă în eseurile şi traducerile ei subtilităţi ale limbii germane care atestă nu numai talentul său, ci şi efortul şi pasiunea care îl susţin”, a declarat profesoara de limba germană a câştigătoarei, Carmen Minculescu.

Concursul Juvenes Translatores” se adresează liceenilor în vârstă de 17 ani din toată Uniune Europeană

Direcţia Generală Traduceri a Comisiei Europene a organizat Concursul „Juvenes Translatores” („Tineri Traducători”, în latină) în fiecare an, începând din 2007. Obiectivul său este de a promova studiul limbilor străine în şcoli şi de a le oferi tinerilor elevi posibilitatea să vadă cum este să fii traducător. Concursul se adresează liceenilor în vârstă de 17 ani şi se desfăşoară simultan în toate şcolile selectate din întreaga Uniune Europeană.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here