Universitatea Babeș-Bolyai alocă aproximativ 1 milion de lei pentru tinerii cercetători

1
univeristatea-babes-bolayai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a anunțat, joi, că a alocat aproximativ 1 milion de lei din fonduri proprii pentru proiecte ale tinerilor cercetători. Vor fi susținute, astfel, 20 de granturi din domeniile științelor naturii/exacte, sociale și umaniste/arte, care vor fi derulate de tineri cercetători ai UBB în următoarele 12 luni, potrivit unui comunicat de presă.

 

Decizia de alocare a acestor fonduri a fost adoptată luni, 6 aprilie.

„Această finanțare are două scopuri. Primul este legat de logica „seeds grants”, prin care vrem să încurajăm tinerii cercetători din UBB să exploreze idei noi, care se vor putea apoi concretiza în aplicații de granturi de mare anvergură și prin care tinerii cercetători din UBB se dezvoltă ca cercetători și lideri de echipe de cercetare. Al doilea scop este de a susține activități de cercetare în derulare, care pot fi afectate de pandemia prin care trecem, speranța fiind că, odată încheiate, aceste cercetări se vor exprima în contribuții științifice de anvergură și/sau în noi aplicații de granturi”, a declarat Rectorul UBB, Daniel David.

Potrivit comunicatului, UBB a aprobat anterior și un buget pentru susținerea unor rezultate foarte bune ale tinerilor cercetători din UBB în competițiile naționale, dar care, din cauza reducerii bugetului și/sau a neeligibilității pe lista de finanțare, nu vor avea acces la finanțarea națională; scopul acestei finanțări este acela de a contribui la formarea resursei umane proprii și la încurajarea derulării și dezvoltării unor cercetări de calitate.

 

Lecții online de pregătire pentru bacalaureat 2020, organizate de ISJ și Universitatea Ovidius

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here