Ultimă oră de la guvernul britanic: studenții din UE vor primi ajutor pentru taxa de școlarizare și după BREXIT

3
marea-britanie-impurumuturi-studenții-ue

 

marea-britanie-impurumuturi-studenții-ueGuvernul britanic a anunțat astăzi că studenții din Uniunea Europeană care învață la universități din UK vor beneficia în continuare de același tratament ca și studenții englezi și după BREXIT, cel puțin un an.

Damian Hinds, secretar la Ministerul Educației, afirmă că, începând cu toamna lui 2019,  studenții din Uniunea Europeană vor plăti aceeași taxa de școlarizare ca și studenții englezi, iar accesul la susținerea financiară va rămâne neschimbat, cel puțin un an după BREXIT. Această situație va fi valabilă pe toata perioada studiilor, asigură  Damian Hinds.

Guvernul scoțian a făcut aceeași declarație referitoare la studenții din Uniunea Europeană care încep studiile la universitățile din Scoția, din august 2019, aceștia fiind în continuare scutiți de taxa de școlarizare.

 

IntegralEdu: “Nicio grijă pentru tinerii români care vor să studieze în Marea Britanie”

“Declarația ministrului britanic vine să liniștească apele în sectorul educației și în rândul tinerilor care vor să studieze la universități din Marea Britanie. Tinerii români care doresc să acceseze sistemul educațional britanic vor beneficia de aceleași condiții ca până acum, chiar și după momentul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Declarația oficialului britanic era așteptată de miile de tineri care pleacă anual la studii în afara țării, iar momentul este bine ales pentru ca cei care au de gând să urmeze acest traseu universitar, să poată să își facă o proiecție financiară sigură pentru următorii ani”, declară, Ana Maria Papp, Manager Departament Universități, IntegralEdu.

Decizia anunțată vine și în sprijinul universităților britanice, care nu mai au de ce să își facă griji în legătură cu numărul studenților și a finanțărilor. Din punct de vedere politic, acesta poate fi văzut și ca un gest de conciliere, înaintea începerii negocierilor cu Uniunea Europeană, având în vedere că universitățile britanice speră să mențină accesul la o finanțare de 100 miliarde de euro, finanțate din fonduri UE.

Damian Hinds a reiterat și promisiunea primului ministru în ceea ce privește taxele de școlarizare din Anglia, care vor fi înghețate la 9.250 de lire sterline, în timp ce se efectuează o revizuire. Rata dobânzii la taxe va continua să crească în toamnă la 6,3%.

În prezent, în Marea Britanie sunt aproximativ 135.000 de studenți din Uniunea Europeană, iar conducerile universităților britanice au cerut recent „clarificarea urgentă” cu privire la statutul studenților din UE, care ar putea candida pentru cursuri începând din toamna anului 2019.

 

Top 10 universități din Marea Britanie cu cea mai mare proporție de studenți din UE

  1. University of Aberdeen
  2. London School of Economics
  3. Imperial College London
  4. Queen Margaret University, Edinburgh
  5. School of Oriental and African Studies, London
  6. University of the Arts, London
  7. University of Cambridge
  8. University of Essex
  9. King’s College London
  10. Edinburgh Napier si University College London

 

Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educațional din România pentru studii în afara țării și pentru programele Work and Travel in State, cu birouri în București, Constanța, Craiova, Constanța, Constanța și Timișoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 25 de ani în consilierea elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din întreaga lume. IntegralEdu organizează cele mai mari târguri de consultanță educațională pentru studii în străinătate in cadrul cărora elevii, studenții și părinții acestora au ocazia să întâlnească reprezentanții unor școli și universități de prestigiu din întreaga lume. Pentru mai multe informații puteți accesa www.Integraledu.ro, www.worldeducation.ro si pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro.

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here