UBB, prima universitate românească care-și deschide un birou în Japonia

0
UBB-universitate

Universitatea Babeș-Bolyai va deveni prima universitate din România care va deschide un birou în Japonia, urmând ca, până la finalul anului, Universitatea din Kobe să inaugureze un oficiu la UBB.

Decanul Facultății de Business din cadrul UBB, Ioan-Alin Nistor, instituție care a găzduit vineri cel mai mare seminar destinat activității companiilor japoneze din România, a explicat că zona Transilvaniei, respectiv Cluj-Napoca, devin din ce în ce mai interesante pentru tinerii japonezi care vor să studieze în Europa, dar și pentru oameni de afaceri niponi, potrivit Agerpres.

„UBB va deschide la sfârșitul lunii octombrie un oficiu în Japonia, la Universitatea Kobe, primul birou al unei universități din România în Japonia, un birou care va dori să disemineze informația despre țara noastră, despre Cluj, despre universitatea noastră și să aducem și mai mulți studenți din Japonia în România, precum și pentru a întări conceptul de multiculturalism al UBB”, a declarat Ioan-Alin Nistor, citat de publicația menționată.

În vara acestui an, Facultatea de Business a deschis la Cluj și un Centru Cultural Japonez, care alături de cele două birouri va susține colaborarea inter-universitară dintre UBB și Universitatea din Kobe.

‘La Facultatea de Business avem acum 7 studenți japonezi, sperăm să vină câteva zeci. De asemenea, până la sfârșitul anului, Universitatea Kobe va deschide un birou în cadrul UBB, pentru a arăta în Japonia ce face UBB și a întări relațiile bilaterale academice între cele două țări’, a mai spus Nistor.

Potrivit acestuia, studiile din Japonia sunt recunoscute peste tot în lume, iar diferențele culturale mari dintre România și Japonia atrag cu atât mai mult studenții „deschiși la a experimenta ceva nou”.

Seminarul organizat vineri, de Facultatea de Business, a fost deschis de către ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii. După seminar, au avut loc prezentări ale companiilor japoneze care activează în România.

Citește și: Geografia, aproape eliminată din învățământul liceal în noua programă școlară

Ambasadorul japonez a amintit de prezența mediului de afaceri din țara sa în România și Europa, în special în domeniul componentelor auto, la care se adaugă produsele software și IT. În opinia acestuia, biroul pe care UBB îl va deschide în Japonia, alături de Centrul Cultural Japonez vor contribui la creșterea nivelului de colaborare dintre mediul universitar și cel al afacerilor româno-japoneze și, mai specific, în domeniul industriei hi-tech.

Nu în ultimul rând, reprezentanții JETRO (Japan External Trade Organization) și cei ai Asociației Oamenilor de Afaceri Japonezi au decis să organizeze la Cluj-Napoca una dintre întâlnirile lor regulate, fiind pentru prima dată când acest tip de întâlnire are loc în afara Bucureștiului.

JETRO este o organizație guvernamentală japoneză care contribuie la sprijinirea și promovarea comerțului și investițiilor între România și Japonia.

„Conform datelor JETRO, în România există peste 160 de companii japoneze (cu peste 10% capital japonez)”, a declarat Keisuke Mizuno, directorul general al Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior, JETRO Bucharest Office.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here